Na trenerski stolček sedel Damjan Novakovič!

Sporočamo, da bo člansko moštvo Košarkarskega kluba Šentjur v prihodnje vodil Damjan Novaković, ki se je s podpisom pogodbe tudi uradno vrnil v naš klub, kjer je v preteklosti že deloval kot trener in pa tudi igralec. Novakovićev pomočnik bo Gašper Škoberne.

Damjan Novaković že 17 let deluje na slovenski trenerski košarkarski sceni. Sprva je vodil prav Šentjur (2005-2007), kamor se je zdaj vrnil, zatem je deloval v taboru Zlatoroga iz Laškega (2007/2008), nakar se je vrnil v Šentjur (2008-2013). Sledila je selitev v Rogaško Slatino, kjer je Damjan Novaković deloval do konca pretekle sezone. V vmesnem obdobju je deloval tudi kot selektor izbrane vrste Slovenije (U20).

Damjan Novaković: “Zelo sem zadovoljen, da se tretjič kot trener vračam v Šentjur. Sprva je potrebno pripeljati dobre okrepitve ter se maksimalno zavzeto lotiti priprav na novo tekmovalno sezono. Verjamem, da bomo košarko v Šentjurju, ki v zadnjem času ni bila na tako visokem nivoju, na nivo, kamor sodi. Obenem si želim atraktivne igre, ki bo v domačo dvorano Hruševec privabili številne gledalce, kateri bi uživali ob naših predstavah.”

Sprva bo torej potrebno v večji meri sestaviti člansko moštvo KK Šentjur, ki bo 15. avgusta pričalo s pripravami na sezono 2022/2023, v kateri bodo naši košarkarji nastopali v državnem prvenstvu ter v pokalnem tekmovanju. Prvi ekipi našega kluba bodo priključeni tudi najbolj nadarjeni domači igralci, ki bodo dobili priložnost, da se dokažejo trenerju Damjanu Novakoviću, o katerem ni potrebno govoriti na široko, saj je z rezultati v preteklih sezonah dokazal, da gre za izjemnega strokovnjaka. Zelo nas veseli, da se je vrnil v Šentjur, kjer bomo naredili vse, da se bo dobro počutil.

“Zdaj, ko se vračam v Šentjur sem kar precej starejši kot takrat, ko sem tukaj deloval nazadnje. Verjamem, da sem tudi precej boljši trener kot sem bil takrat. Sicer pa sem časovni stroj vrnil v družbo znanih ljudi. Prepričan sem, da je tudi to pomemben impulz in bo posledično lažje pri samem delu. Kot vedno sem optimističen in verjamem v dobro sezono,” je pristavil Damjan Novaković, ki se bo s svojim moštvom v pripravljalnem obdobju udeležil tudi nekaterih pripravljalnih turnirjev, o katerih pa vas bomo sproti obveščali.

Leave a Reply