Sporočilo za javnost

Davor Brečko ni več trener članskega moštva

KK Šentjur je medije pred časom obvestil o podpisu triletne pogodbe s trenerjem Davorjem Brečkom. Pred začetkom pogovorov z njim o morebitnem prihodu v KK Šentjur smo od omenjenega trenerja želeli eksplicitno informacijo o tem ali še ima kakršnekoli obveznosti do KK Terme Olimia Podčetrtek, oziroma ali je popolnoma prost v iskanju in morebitnem podpisu pogodbe z drugim klubom. Ko nam je zatrdil, da mu je pogodba s KK Terme Olimia Podčetrtek potekla, ter da nima več nikakršnih obveznosti oziroma obligacij do kluba iz Podčetrtka, smo z njim začeli voditi pogovore o njegovem delovanju v KK Šentjur. Po uspešno končanih pogovorih smo obe stranki podpisali pogodbo o sodelovanju v sezonah: 2022/23, 2023/24 in 2024/25.

Takoj po podpisu pogodbe je trener začel skupaj s svojimi sodelavci in vodstvom kluba sestavljati ekipo za prihajajočo sezono. Na njegov predlog smo se dogovorili za sodelovanje z nekaterimi košarkarji za prihajajočo sezono 2022/2023 in z njimi podpisali pogodbe.
Izjemno neprijetno presenečeni smo bili, ko nas je po vseh zgoraj navedenih dejstvih Davor Brečko pred nekaj dnevi, po udeležbi na Občnem zboru oziroma Skupščini KK Terme Olimia Podčetrtek obvestil, da je imel v prejšnjem klubu podpisano pogodbo o zaposlitvi z enim od sponzorjev kluba, v kateri naj bi bil zapisan 6 mesečni odpovedni rok. Zato naj bi mu bilo delo v KK Šentjur onemogočeno, navkljub podpisani pogodbi.

V KK Šentjur smo nad takšnim ravnanjem trenerja Davorja Brečka ogorčeni, saj smo v času najbolj aktivnega obdobja na košarkarski »tržnici«, ko vsi klubi pospešeno sestavljajo moštva za prihodnjo sezono. KK Šentjur bo izkoristil vsa pravna sredstva za zaščito svojih interesov in povrnitev škode, ki jo je utrpel zaradi zgoraj navedenih dejanj. O nadaljnjih korakih, vezanih na sestavo strokovnega in igralskega kadra za sezono 2022/2023 vas bomo sproti obveščali.

Dušan Debenak, predsednik KK Šentjur

Leave a Reply