23. avgusta žreb parov nove sezone DP

Po prejetem poročilu Komisije za licenciranje o izdanih tekmovalnih licencah, posredovanih prijavah klubov, izpolnitvi pogojev tekmovalnega pravilnika in določil tekmovalnih propozicij je Tekmovalna komisija KZS objavila pregled prijavljenih ekip za sodelovanje v članskih tekmovanjih za tekmovalno sezono 2022/2023. Žreb članskih tekmovanj bo predvidoma izveden v torek, 23. avgusta. (KZS)

Predviden začetek: sobota, 1. oktober 2022
Ekipe: ŠENTJUR, CEDEVITA OLIMPIJA, GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR, HELIOS SUNS, HOPSI POLZELA, ILIRIJA, KRKA, LTH CASTINGS, ROGAŠKA, TERME OLIMIA PODČETRTEK, ZLATOROG LAŠKO

  1. DEL TEKMOVANJA
    V tekmovalni sezoni 2022/2023 tekmovanje poteka po dvokrožnem ligaškem sistemu (18 kol) in razporedu, ki je določen na podlagi Bergerjeve tabele in izžrebanih številk v skladu s koledarjem tekmovanja. Izvršni odbor KZS lahko izjemoma dovoli klubu, da članska ekipa ne sodeluje v prvem delu tekmovanja, v kolikor je izpolnjen pogoj, da ekipa sodeluje v dveh mednarodnih tekmovanjih v katerih se v prvem delu ligaškega tekmovanja odigra najmanj 10 kol (Basketball Champions League ali Euroleague ali ULEB Cup ter v ABA1 ligi).
  2. DEL TEKMOVANJA
    V drugem delu v tekmovanju za državnega prvaka tekmovanja sodeluje 6 ekip. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu 10 kol. Rezultati ekip iz prvega dela tekmovanja se ne prenašajo, prenašajo pa se odvzete točke zaradi registracije tekme po uradni dolžnosti vseh tekem prvega dela tekmovanja.

V tekmovalni sezoni 2022/2023 v drugem delu v tekmovanju za obstanek v 1. SKL sodeluje 5 ekip – šesto, sedmo, osmo, deveto in deseto uvrščena ekipa 1. dela 1. SKL. Vsi rezultati odigranih tekem sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo, prenašajo se tudi odvzete točke zaradi registracije tekme po uradni dolžnosti vseh tekem prvega dela tekmovanja. Petouvrščena ekipa tega dela tekmovanja v tekmovalni sezoni 2023/2024 sodeluje v tekmovanju 2. SKL, v tekmovanje se uvrsti prvouvrščena ekipa 2. SKL.

  1. DEL TEKMOVANJA
    Šest ekip tekmovanja za prvaka in prvi dve ekipi tekmovanja za obstanek se uvrstijo v končnico za naslov državnega prvaka (1: 2 lige za obstanek, 2: 1 lige za obstanek, 3:6, 4:5). V prvem krogu končnice (četrtfinale) ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi, v drugem krogu končnice (polfinale) ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi, v tretjem krogu končnice (finale) pa ekipe igrajo na tri dobljene tekme,

Leave a Reply