Sijajen uvod v novo sezono

Košarkarji Šentjurja so z zmago odprli novo tekmovalno sezono. Pred domačimi gledalci so v 1. krogu državnega prvenstva premagali laški Zlatorog. Bilo je 79:62.

ŠENTJUR – ZLATOROG LAŠKO 79:62 (20:11, 18:19, 18:10, 23:22)
Šentjur: Craig 11 (4:6), Dunn-Martin 17 (1:1), Tomažič 10 (2:2), Nemanič 18 (2:2), Držić 5, Zupan 8 (2:4), Livadić 10 (2:4).
Zlatorog: Pajk 5 (1:1), Požin 5 (2:2), Maček 8 (4:4), Markovič 13 (2:3), Copot 9 (1:3), Miljković 6, Hadžiselimović 3, Pirš 4, Tratar 8, Urbanija 1 (1:2).

Šentjur je pred domačimi navijači prišel do zmage, tekmo proti Zlatorogu je imel ves čas pod nadzorom. Že v prvi četrtini si je priboril prednost in jo zanesljivo držal do konca tekme. In ne samo držal, prednost je v tretji četrtini še povečal, po njej je bilo jasno, da bosta točki ostali doma. Domači so tekmo dobro odprli, po izidu 4:4 so dosegli 11 zaporednih točk, za to sta najbolj zaslužna Tavian Dunn-Martin in Nemanič, ki sta takoj napovedala, da bosta najučinkovitejša igralca v svoji ekipi. Že na začetku druge četrtine je prednost domačih znašala 15 točk, nato so sicer malo popustili, dovolili, da se je tekmec približal na šest točk, toda v tretji četrtini hitro stvari postavili na svoje mesto, tako da v zadnjem delu ni bilo nevarnosti, da bi jih gosti, ki so imeli zelo slab met, lahko ujeli.

Damjan Novaković, trener KK Šentjur: “Gostje niso bili v popolni postavi, a smo morali tekmo kljub temu vzeti resno. Najbolj me je skrbel met za tri točke gostov, ki imajo nekaj dobrih strelcev, vendar pa pas ob naših napakah niso uspeli kaznovati. Po začetni nervozi, smo v drugem polčasu naredili razliko, potem ko smo pobegnili na sobrih dvajset točk prednosti in odločili zmagovalca srečanja. Imamo še velike rezerve, najpomembneje pa je, da smo prvenstvo odprli z zmago.”

Ivan Držić, kapetan KK Šentjur: “Čestitam soigralcem in strokovnemu štabu na zmagi. Na prvi tekmi je venomer najpomembneje, da zmagaš in to nam je tudi uspelo. Zavedamo se, da moramo tako v napadu kot v obrambi še precej popraviti. Od samega začetka smo imeli sicer vse pod nadzorom in na koncu smo se skupaj z našimi zvestimi navijači, ki so napolnili dvorano Hruševec, razveselili zaslužene zmage.”

V naslednjem krogu bo Šentjur gostoval pri Rogaški, Zlatorog pa pri Hopsih.

Leave a Reply