Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Pritožba zoper sklep KZS o prekinjeni tekmi

objavljeno 23.4.2018, kategorija: člani

Danes zjutraj je Košarkarski klub Šentjur na Košarkarsko zvezo Slovenije posredoval pritožbo v zvezi s sklepi, ki so bili sprejeti z njene strani oz. od komisarja lige.

Ker je postopek še v teku, pritožbe v celoti ne moremo objaviti, v njej pa opozarjamo, da je komisar sprejel sklepe še pred potekom roka za posredovanje naše izjave.

 

Trdno stojimo za stališčem, da je bila odločitev prvega sodnika izrazito preuranjena in nesorazmerna glede na dano situacijo. Zavedamo se, da bo naše mnenje skoraj zagotovo zavrnjeno z argumentom, da ima prvi sodnik to pravico storiti in se sprašujemo, če bo takšen vatel poslej veljal tudi drugod, kar bi pripeljalo do praznjenja dvoran.

 

Poudarjamo, da je tekma bila s strani prvega sodnika prvotno prekinjena zaradi reakcij gledalcev, dokončna prekinitev pa je posledica dejanj kluba in ni povezana s samim občinstvom, zato je ukrep igranja pred prazno dvorano nesorazmeren in kaznuje tiste, ki za posledico niso odgovorni. Nedoslednost ukrepov je moč zaslediti tudi v pravnem pouku sklepa.

 

Prav tako smo prepričani, da sta prvi sodnik in tehnični komisar domnevno prekinitev tekme izvedla v nasprotju s tekmovalnimi propozicijam, kar je razvidno tudi iz zapisnika, ki je bil zaključen, kot da je tekme konec.

 

Samo prvi sodnik je pristojen, da sprejme sklep o nadaljevanju tekme, česar ni storil (oz. je to storil nekdo, ki za to ni pooblaščen). Iz tega izhaja, da je bila tekma dokončno prekinjena.

 

Postopek sprejemanja tako pomembnih odločitev je izrazito enostranski in klubi so s tem dejansko prepuščeni enostranskim odločitvam določenih posameznikov, brez možnosti podaje svojega videnja dogodkov. Še več, povezavo 6. točke izreka sklepa s pravnim podukom gre žal (poenostavljeno) razumeti na način, da vodstvo lige pri odločanju zanima samo mnenje sodnika in tehničnega komisarja, da pa ima klub možnost izkoristiti pritožbo zoper sklep (s stroški v višini 400,00 EUR), vendar bo pritožba kot izjava kluba morebiti upoštevana šele po zaključku tekme. V izogib izpostavljanju vseh možnih posledic tovrstnih odločitev se je treba takemu modusu odločno upreti, saj klubom ne zagotavlja nikakršne (učinkovite) zaščite.

 

Košarkarski klub Šentjur zahteva, da vodstvo lige ponovno preuči vso razpoložljivo dokumentacijo, in omogoči enakopravno udeležbo kluba v postopkih, ki nenazadnje vplivajo na tekmovalni izid sezone.

 

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.