Liga Nova KBM

KD Ilirija

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Zmage treh najstarejših mlajših selekcij

objavljeno 13.10.2014, kategorija: člani

Pretekli tekmovalni vikend je bil za mlajše ekipe našega kolektiva dokaj uspešen, saj so na štirih tekmah vpisali tri zmage.

Mladinci so se veselili druge zmage v letošnji sezoni. Boljši so bili namreč od vrstnikov iz Zagorja ob Savi. Tekma je bila zelo razburljiva in negledljiva za tiste s slabim srcem. V začetnih minutah sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, nato so gostje prikazali boljšo igro in dobili prvo četrtino z devetimi točkami razlike. Domačini so se v drugi četrtini nekajkrat približali in razliko do polčasa zmanjšali (35:40). V drugem polčasu so gostitelji le prikazali boljšo igro in v samem zaključku teme le zlomili odpor gostov ter zasluženo zmagali.

Izjava igralca Matije Cehnarja: "Tekmo smo začeli že značilno za nas v nekem krču, kar so gostje izkoristili in bolje začeli. Tekma je bila zelo nervozna in napeta. Gostje so v tretji četrtini že povedli za deset točk, kar pa smo z borbeno igro uspeli nadoknaditi ter obrniti rezultat v našo korist. Mislim, da smo na koncu pokazali več želje po zmagi, kar je tudi odločilo tekmo. Čestitke soigralcem za borbeno predstavo in zmago."

Šentjur Tajfun 87 - 83 KD Zagorje

 

Kadeti so prepričljivo ugnali vrstnike iz Haloz. Že po prvih minutah tekme se je videlo, kdo je gospodar na igrišču. Domači so z agresivno obrambo spravljali na kolena nasprotnika iz Haloz in iz minute v minuto povečevali prednost, ki je na koncu znašala 47 točk. Tako je domača vrsta  le še utrdila prvo mesto v svoji skupini.

Izjava igralca Jurija Kranjca:  "Videlo se je, da je kvaliteta na naši strani. Z rezultatom smo lahko zadovoljni. V igri smo naredili nekaj nepotrebnih napak, katere je nasprotnik izkoristil in dosegel nekaj lahkih košev. S prikazano igro sem zadovoljen, vendar je v naši igri še veliko rezerve. Čestitam soigralcem za še eno zmago in upam, da bo takšnih zmag še veliko."

Šentjur Tajfun 80 - 33 Haloze - Majšperk

 

V nedeljo, 12. 10., so se starejši dečki  na gostujočem igriščupomerili z ekipo Luxuris Celja. Tekma je bila ves čas izenačena in negotova. Šentjurčani so držali rahlo pobudo skozi celotno srečanje in na koncu zasluženo zmagali.

Luxuris Celje 61 - 65 Šentjur Tajfun

 

V soboto, 11. 10., so se mlajši dečki s sovrstniki iz Maribora pomerili v 2. kolu Mini pokala Spar. Po izenačeni prvi četrtini so vajeti igre prevzeli gostje in zasluženo zmagali na koncu tekme. Sledi še povratna tekma v Mariboru na kateri bodo poskušali igralci popraviti vtis iz prve tekme.

Šentjur Tajfun 39 - 69 Maribor Nova KBM

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.