Liga Nova KBM

KD Ilirija

:

Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Občni zbor: Igor Jecl z novim dvoletnim mandatom

objavljeno 12.6.2013, kategorija: splošno

Na včerajšnem občnem zboru so bile izpeljane tudi volitve članov organov društva. Predsednik upravnega odbora bo še naprej Igor Jecl, funkcije pa so ohranili tudi ostali člani. Sprememba je le pri sestavi UO, saj je nov član postal Iztok Špan, direktor podjetja Tajfun, ki ostaja generalni pokrovitelj kluba.

POROČILO O DELOVANJU KK ŠENTJUR V LETU 2012

Tako kot vsako leto tudi na današnjem občnem zboru formalno zaključujemo aktivnosti Košarkarskega kluba Šentjur v letu 2012, obenem pa ob koncu tekmovalne sezone 2012/13 predstavljamo aktivnosti in rezultate kluba iztekajoče sezone.

Naš klub deluje na območju, ki je košarkarsko zelo razvito, saj je kar tretjina klubov z ožjega celjskega območja, ki pa gospodarsko ne sodi med najbolj razvita. Še posebej v času zaostrenih gospodarskih razmer se to odraža na poslovanju vseh športnih klubov.

V KK Šentjur smo v preteklem letu izpolnili tri temeljne cilje, ki so osnova za uresničevanje poslanstva kluba in sicer: 1. ohranitev mesta med najboljšimi slovenskimi košarkarskimi ekipami, 2. nadaljevati z načrtnim in strokovnim delom z mlajšimi selekcijami, 3. izboljšati organizacijsko-tehnično področje ter tako zagotoviti brezhibno delovanje v vseh procesov in aktivnosti v klubu.

Poleg navedenih temeljnih ciljev pa smo uspeli doseči še dva izjemna športna cilja v tekmovalni sezoni 2012/13: 1. uvrstitev v Ligo za prvaka, 2. uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar.

Za Košarkarski klub Šentjur sta bili tekmovalni sezoni 2011/12 in 2012/13 še dve v nizu zelo uspešnih. Klub je v 12. zaporedni sezoni ohranil status med prvoligaši v slovenski košarkarski ligi. Uspel pa nam je tudi preboj med šest najboljših ekip v Sloveniji (tako imenovano Ligo za prvaka) in pa uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar (med osem najboljših ekip). Tako se je ponovno izkazalo, da smo v klubu pravilno zastavili smernice in postavili strategijo tako na področju vodenja kot tudi na področju kadrovanja v članski ekipi. Okrepitve Igor Marić, Travis William Nelson, Patrick Ronald Rembert in Mladen Primorac ter kasneje še Ivica Jurković, so upravičili pričakovanja, tako vodstva kot tudi navijačev kluba. Skupaj z okostjem mladih domačih igralcev, so tvorili težko premagljivo ekipo, ki se je enakovredno kosala z najboljšimi ekipami v Sloveniji. Predvsem je potrebno izpostaviti Travisa Williama Nelsona, ki je odigral izjemno sezono in bil poleg MVP rednega dela, tudi MVP Lige Telemach, kar je izjemno priznanje za igralca in za klub.

Dobri rezultati in odlične predstave so pritegnile pozornost večjih in predvsem bogatejših klubov. Tako so ti klubi v svoje vrste za sezono 2012/13 privabili igralce Nelsona, Remberta, Marića, ki so zapusti KK Šentjur. Ponovno smo dokazali, da je naš klub odlična odskočna deska za mlade in tuje, še ne uveljavljene igralce.

Enak model smo ohranili tudi za tekmovalno sezono 2012/2013, kjer smo uspeli zadržati trenerja Damjana Novakovića. Na mestu njegovega pomočnika je ostal Robi Ribežl. Prav tako smo s sistematičnim pristopom izbrali igralski kader, ki je mešanica domačih in tujih igralcev. Tako se je v klub vrnil Stanko Sebič, okrepili smo se z ameriškim igralcem Mikom Venezio na poziciji branilca ter visokoraslim centrom Emirjem Zimićem iz BiH, Mladen Primorac pa je naredil velik napredek v igri. Mlajša domača igralca Anže Pelc in Tadej Ferme sta ob izkušenima Milanom Sebičem ter Ivom Držićem, dokazala da sta dorasla vlogi, ki jima je bila dodeljena. Hkrati pa so svoj doprinos dodali tudi ostali mlajši fantje. V drugem delu prvenstva smo se okrepili še s Primožem Brolihom, ki je dodal novo svežino in ritem v igri. Moštvo je nanizalo neverjetnih devet zaporednih zmag in se brez težav ponovno uvrstilo v ligo za prvaka. V ligi za prvaka je le malo manjkalo, da bi ponovili največji dosedanji uspeh kluba – uvrstitev med štiri najboljše v državi, saj smo imeli enako število točk kot četrtouvrščena ekipa. Smo pa ponovili najvišjo uvrstitev v tekmovanju za pokal Spar, kjer smo se na zaključnem turnirju v Celju uvrstili v polfinale.

V klubu se zavedamo omejenosti finančnih sredstev, saj po našem vedenju razpolagamo z enim najnižjih proračunov prvoligašev, še posebej v primerjavi z rezultati, ki jih s tem proračunom dosegamo. Tako poizkušamo pridobiti ambiciozen kader, ki je željan dokazovanja in mu dobri rezultati predstavljajo odskočno točko v nadaljevanju kariere. Vsekakor je cilj v tekoči tekmovalni sezoni, da se še večja priložnost ponudi domačim igralcem, ki so jo do sedaj zelo dobro izkoristili in je že vidno, da bodo nosilci igre v prihodnosti.

V preteklem letu se je na zahtevo krovne organizacije uvedel proces licenciranja. Tako je bilo potrebo tudi v našem klubu določene procese prilagoditi tem zahtevam. Mesto koordinatorja mlajših selekcij je uspešno opravlja Klemen Zdolšek. Z njim je klub pridobil novo svežino in velik zagon. Tako smo celovito prenovili celoten proces izvajanja trenerske dejavnosti in pa poročanja o aktivnostih ter rezultatih.

KK Šentjur se lahko pohvali z enim izmed najbolj številčnih obiskov gledalcev košarkarskih tekem v 1. slovenski košarkarski ligi. Tako imamo v povprečju na letošnjih tekmah več kot 500 obiskovalcev na posameznem domačem ligaškem srečanju. Kljub dejstvu, da je rezultat pogoj za dober obisk, smo v preteklosti dokazali nasprotno in tako v lanski sezoni kljub slabšim rezultatom ohranili zelo dober obisk. Dobra je tudi gledanost posnetkov domačih tekem na lokalni Televiziji Celje. Prav tako smo v okviru možnosti organizirali prevoz navijačev in simpatizerjev na tekme v goste, kar se je pokazalo za zelo dobro potezo, saj je odziv zelo velik.

Seveda smo se v upravnem odboru največ ukvarjali z zagotavljanjem materialne osnove za delovanje kluba. Delovanje mlajših selekcij nam je v veliki meri sofinancirala občina, za kar smo hvaležni županu mag. Marku Diaciju, ki je izpričan ljubitelj in podpornik športa in še posebej košarke. Sicer pa je bilo največ naporov vloženih v zagotavljanje sponzorskih prispevkov. Zgodovinski mejnik v delovanju kluba je predstavljal podpis sponzorske pogodbe z zelo uspešnim, mednarodno uveljavljenim podjetjem Tajfun d.o.o. iz Planine pri Sevnici. V zelo zaostrenih gospodarskih razmerah na trgu, kjer je pridobivanje sponzorskih in finančnih sredstev izjemno težko, je za košarkarski klub takšno sodelovanje partnerja iz občine izjemnega pomena. Tako je olajšano oziroma sploh omogočeno nemoteno poslovanje kluba.

Na koncu se želim posebej zahvaliti vsem sponzorjem, trenerjem, igralcem, pomožnim sodnikom, članom upravnega odbora in ostalim sodelavkam in sodelavcem v klubu, ki prevzemajo vsak svoj del nalog in jih opravljajo z velikim entuziazmom in odgovornostjo. Zahvala tudi predstavnikom medijev obveščanja za objektivno poročanje o našem delu.

Igor Jecl, predsednik KK

 

PLAN DELA V LETU 2013

(tekmovalna sezona 2013/14)

Ker se je tekmovalna sezona 2012/13 končala, so načrti usmerjeni predvsem v naslednjo tekmovalno sezono 2013/14. V nadaljevanju navajamo najpomembnejše naloge po posameznih področjih:

1. tekmovanje članske ekipe v 1. A SKL: • ohraniti mesto med najboljšimi slovenskimi košarkarskimi ekipami tudi v štirinajsti sezoni nastopanja v najvišjem razredu, • negovati prepoznavno igro članske ekipe, ki bo privabljala gledalce v dvorano Hruševec in drugod po Sloveniji, • nadaljevati s postopnim vključevanjem mladih košarkarjev iz mladinskih selekcij v člansko ekipo;

2. mladinske selekcije: • okrepiti trenersko strukturo, • širiti potencialno bazo mladih igralcev z načrtnim sodelovanjem z osnovnimi šolami v občini in regiji ter s posameznimi košarkarskimi šolami, • sistematično iskati nadpovprečne mlade talente tudi izven regije in jih vključevati v selekcije, • sistematično vzgajati mlade igralce kot celovite osebnosti (odnos do športa nasploh, do šolskih obveznosti, pripadnost klubu);

3. organizacijsko – tehnično področje: • utrditi organizacijsko – tehnično strukturo kluba s ciljem še učinkovitejšega in uspešnejšega dela za doseganje ciljev kluba, • nadaljevati z izvedbo planiranih promocijskih aktivnosti, s ciljem zadržati ali celo povečati število obiskovalcev tekem kluba (promocijske table na vpadnicah v Šentjur, dekliška plesna skupina, nagrade za občinstvo…), • nadomestiti iztrošeno in nabaviti najnujnejšo dodatno opremo za člansko ekipo in mlajše selekcije, • negovati celostno podobo kluba in jo negovati v javnosti s stalnimi promocijskimi aktivnostmi, vključno z izdelavo promocijskih sredstev (majice, šali), • kot najbolj prepoznaven klub v Šentjurju promovirati Šentjur širši Slovenji in tujini, • še bolj sistematično voditi odnose z javnostmi, • v delovanje mlajših selekcij čim bolj vključiti starše.

Povsem jasno je potrebno izpostaviti, da bo sezona 2013/14 oz. koledarsko leto 2013 pomenila nadaljevanje delovanja kluba v zelo zaostrenih gospodarskih razmerah, ki jim še ni videti konca. Upravni odbor bo imel izjemno težko nalogo vse zgoraj navedene cilje doseči ob predpostavki, da bomo zagotovili dovolj finančnih sredstev. Obsegu finančnih sredstev bomo morali sproti prilagajati realizacijo programa.

 

*na sliki novi - stari predsednik in Silvo Gobec, ki je klubu izročil faksimile plakata s podpisi igralcev ob uvrstitvi šentjurskega kluba v prvo ligo

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.