Košarkarska zveza Slovenije
1. SKL
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Ledl s trojko odločil srečanje na Polzeli

objavljeno 28.3.2021, kategorija: člani

Košarkarji Šentjurja nadaljujejo pozitivno serijo rezultatov. Tokrat so slavili na Polzeli, kjer so premagali domače Hopse. V tekmi 5. kroga lige za obstanek so bili uspešnejši z 92:89. Šentjurčani, ki bodo v soboto gostili Triglav, še naprej prepričljivo držijo prvo mesto. 

 

Hopsi - Šentjur 89:92 (29:24, 21:21, 23:35, 16:22)

 

Hopsi: Collins 16, Jurček 9, Mikulić 16, Miljković 4, Goltnik 5, Carver 16, Kosič 19, Habot 4.

 

Šentjur: Špan 5, Tabak 6, Držić 12, Đapa 24, Mitrović 22, Samac 4, Ledl 17, Nemanič 2.

 

Igralci Šentjurja so odšli na gostovanje v Polzelo z določeno dozo mirnosti, saj konkretno držijo prvo mesto v Ligi za obstanek, s tem pa tudi vozovnico za četrtfinale Lige Nova KBM. Domača ekipa je vodila večji del srečanja, največ v 21. minuti, in sicer za 10 točk (55:45), a so Šentjurčani pokazali zvrhano mero nepopustljivosti in tekmecem niso dovolili, da so se rezultatsko močneje odlepili. V zadnjo četrtino so gostitelji vstopili s tremi točkami prednosti in pred nami je bila zanimiva končnica, v kateri so gostje iz Šentjurja prvič povedli v 36. minuti (84:85), v zadnji dve minuti pa sta ekipi vstopili pri izenačenem rezultatu (87:87). Nato so gostje s košem najboljšega strelca srečanja, Daliborja Đape, spet povedli, njihovo prednost pa je z dvema zadetima prostima metoma 56 sekund pred koncem tekme izničil Žiga Jurček. Po nekaj zgrešenih metih v napadu obeh ekip je Šentjur zakorakal v svoj zadnji napad, ki ga je zaključili 7 sekund pred koncem tekme s trojko. Iz kota jo je zadel Jernej Ledl, domači pa nato niso več uspeli priti do meta za izenačenje iz izdelane situacije. V izenačenem srečanju so odločale malenkosti, predvsem so bili Šentjurčani natančni pri metih za tri točke, saj so jih zadeli 50%.

 

Pri šentjurski ekipi je bil najboljši strelec Dalibor Đapa, ki je dosegel 24 točk in 8 skokov, 22 jih je prispeval Stefan Mitrović.

 

Šentjur bo kranjski Triglav gostil v soboto, 3. aprila.

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2021 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.