Košarkarska zveza Slovenije
1. SKL
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Pred zadnjimi šestimi krogi dve zmagi prednosti

objavljeno 15.3.2021, kategorija: člani

Košarkarjem Šentjurja se je po rednem delu državnega prvenstva uvrstitev v ligo za prvaka za las izmuznila. Rdeče-beli so preboj med prvih šest ekip zgrešili le zaradi slabše razlike med danimi in prejetimi točkami, v primerjavi s Podčetrčani. V ligi za obstanek Šentjurčanom kljub slabšemu začetku, zdaj na sami lestvici odlično kaže.

 

Moštvo trenerja Aleša Pipana se je v ligo za obstanek podalo z najboljšim izhodiščem. Tako Zlatorog kot Hopsi in Triglav so namreč točkovno krepko zaostajali. Vendar pa po uvodnih dveh krogih lige za obstanek se je stanje na lestvici nekoliko spremenilo. Šentjur je izgubil proti Zlatorogu in Hopsom, kar je pomenilo, da sta omenjeni ekipi na lestvici malce pridobili. Vendar pa se je vse skupaj »na mesto« znova postavilo v 3. krogu, ko je Šentjur slavil na gostovanju pri Triglavu, v Kranju. Šentjurčani imajo na prvem mestu sedem zmag. Dve več od drugih Laščanov in tri več od Polzelanov. Zadnji Kranjčani drvijo proti izpadu v nižji rang tekmovanja. Prvi dve moštvi iz lige za obstanek se bosta uvrstili v četrtfinale končnice državnega prvenstva kar pomeni, da bo Šentjur v domači dvorani Hruševec skoraj zagotovo znova igral z najboljšimi. Obstanek med prvoligaško konkurenco v nobenem trenutku v letošnji sezoni ni bil ogrožen. Kljub igranju v ligi za obstanek so Šentjurčani prikazali kar nekaj odličnih predstav, na nekaterih tekmah pa je zmanjkalo tudi nekaj sreče.

 

Šentjur bo v soboto gostil laški Zlatorog, zatem 27. marca sledi gostovanje pri Hopsih, na Polzeli, 3. aprila bo v Šentjurju gostoval kranjski Triglav. 10. aprila bodo Šentjurčani gostovali v Laškem, teden dni kasneje v Kranju, nakar bodo 24. aprila v zadnjem krogu gostili Hopse.

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2021 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.