Košarkarska zveza Slovenije
1. SKL
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Še drugič letos boljši od Hopsov

objavljeno 7.2.2021, kategorija: člani

Za las ob ligo za prvaka

 

Košarkarji Šentjurja so v 18. krogu državnega prvenstva visoko slavili na Polzeli. V zadnjem krogu prvega dela ligaškega dela sezone so gostitelje premagali s 93:68.

 

Hopsi - Šentjur 68:93 (17:25, 17:23, 20:20, 14:25)

 

Šentjur: Samac 22 točk, Ahmedović 18, Ledl 15, Držić 13, Mitrović 8, Tabak 7, Špan 6, Nemanič 4.

 

Glede na to, da so košarkarji Šentjurja že pred tekmo vedeli, da za uvrstitev v skupino za prvaka potrebujejo mali čudež, je bilo srečanje pomembno za obe ekipi, ki si bosta v prihodnjih dveh mesecih stali nasproti v ligi za obstanek. Točke iz medsebojnih tekem udeležencev lige za obstanek bodo ekipe prenesle naprej; Šentjur bo začel z 6-0, Zlatorog 3-3, ECE Triglav 2-4 in Hopsi kot zadnji z 1-5. 

 

Motivirani igralci Šentjurja, ki bi lahko z visoko zmago in hkrati visokim porazom Podčetrtka še ujeli ligo za prvaka, so do zmage prišli zelo suvereno. Bili so boljši praktično v vseh segmentih igre. Točkovno sta izstopala Domagoj Samac, ki je vknjižil 22 točk in 8 skokov ter Emir Ahmedović, ki je zbral 18 točk in 11 skokov. 

 

Šentjurčani so po 18. krogih osvojili šesto mesto, z enakim številom točk, zmag in porazov kot Podčetrčani, a z nesrečno slabšo razliko med danimi in prejetimi točkami.

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2021 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.