Košarkarska zveza Slovenije
1. SKL
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

V pričakovanju zadnje tekme

objavljeno 1.2.2021, kategorija: člani

V soboto gostujemo na Polzeli

 

Košarkarji Šentjurja ob koncu preteklega tedna niso imeli na sporedu tekme državnega prvenstva. S Krko, ki je bila v domači dvorani uspešnejša z 82:69, so se pomerili že med tednom, zato imajo nekaj dni več za pripravo na zadnjo tekmo prvega dela državnega prvenstva.

 

Moštvo trenerja Aleša Pipana čaka le še gostovanje pri Hopsih, na Polzeli, kjer bo po srečanju 18. kroga jasen dokončen razplet na sami lestvici.

 

Šentjurčani še naprej upajo na uvrstitev v ligo za prvaka, a so zdaj možnosti za to zelo majne, četudi za petim mestom, ki vodi v omenjeno tekmovanje, pred zadnjim krogom zaostajajo le za eno zmago. Terme Olimia, katere so trenutno na petem mestu, so pri desetih zmagah, Šentjur je pri devetih. V primeru sobotne zmage na Polzeli in morebitnega domačega poraza Podčetrčanov proti Slatinčanom, bo pomenilo, da bosta tako Šentjur kot Terme Olimia pri desetih zmagah. Šentjurčani so sicer gledano na medsebojni tekmi potem v boljšem položaju. V gosteh pri neposrednih tekmecih so dosegli večje število točk kot pa so jih potem prejeli v dvorani Hruševec. V Podčetrtku je Šentjur izgubil z 90:79, v domači dvorani pa zmagal s 77:66. A ne odloča medsebojno razmerje, temveč skupno točkovno stanje skozi celotno sezono kar pomeni, da Šentjur na žalost ni več v boljši situaciji. Terme Olimia so pred zadnjo tekmo pri +59, Šentjur je pri -19. To pomeni, da bi morali naši košarkarji na zadnji tekmi zelo visoko zmagati, Podčetrčani pa prav tako zelo visoko izgubiti. Možnosti so zelo majhne, pa vedar obstajajo. »Pred nami je še eno zelo zehtevno gostovanje. Poizkusili bomo odigrati po svojih najboljših močeh. Jasno je, da bomo na Polzelo odpotovali z enim in jasnim ciljem. Premagati gostitelje,« je pred zadnjim krogom dejal trener Šentjurja Aleš Pipan. Če bodo Šentjurčani po 18. krogu zasedli šesto mesto, bodo tekmovanje nadaljevali v ligi za obstanek, kjer pa bodo imeli zelo dobro izhodišče in lepe možnosti za uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva, kamor peljeta prvi dve ekipi iz lige za obstanek.

 

Sobotna tekma med Hopsi in Šentjurjem se bo začela ob 19. uri

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2021 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.