Košarkarska zveza Slovenije
1. SKL
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Jure Špan: »Naredili bomo vse kar bo v naši moči«

objavljeno 23.1.2021, kategorija: člani

V torek (16.00) proti Krki

 

Košarkarji Šentjurja imajo pred sabo le še dve tekmi rednega dela državnega prvenstva. Na dosedanjih šestnajstih tekmah je moštvo trenerja Aleša Pipana zabeležilo devet zmag in sedem porazov. Pred Šentjurčani sta zdaj še gostovanji. Pri Krki in Hopsih.

 

Šentjursko moštvo, ki se je ob koncu leta ubadalo z velikimi težavami zaradi številnih poškodb in bolezni, skozi državno prvenstvo dobro krmari. Rdeče-beli so tik pred koncem sezone v napeti bitki za uvrstitev v ligo za prvaka, kamor pelje prvih pet mest. 

 

Trenutno ostaja le še eno vprašanje. Šentjurčani ali Podčetrčani. Omenjeni košarkarji se napreč dobesedno bojujejo za zadnje mesto, ki vodi v omenjeni del tekmovanja. Šentjur in Terme Olimia imajo pred zadnjima dvema tekmama enako število zmag. Devet. Podčetrčane čaka še gostovanje v Šenčurju in v zadnjem 18. krogu še domača tekma z Rogaško. »Dokler obstajajo možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka, bomo naredili vse, da si to priigramo. Nedvomno bomo naredili vse kar bo v naši moči,« je dejal Jure Špan, ki je bil ključni mož Šentjurja ob silovitem pritisku ob koncu srečanja s Kranjčani, ko so gostitelji slavili po epskem preobratu. V primeru, da se Šentjurju ne uspe uvrstiti med pet ekip, katerim se bo v nadaljevanju sezone pridružila Petrol Olimpija, se bo državno prvenstvo nadaljevalo v ligi za obstanek. Z zelo dobrim točkovnim izkupičkom, kajti Šentjurčani so na preteklih srečanjih premagali tako laški Zlatorog kot kranjski Triglav. Tako na domačem parketu kot na gostujočem. Doma so premagali tudi Hopse.

 

Vse bo torej jasno kaj kmalu, saj se bo prvi del državnega prvenstva končal 6. februarja. Takrat si košarkarske sredine želijo vedeti tudi kaj več o tem kdaj bodo lahko s treningi nadaljevale mlajše selekcije, ki še vedno trenirajo le doma.


<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2021 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.