Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

V razmislek glede vedenja na tribunah

objavljeno 19.12.2019, kategorija: splošno

Po torkovi pokalni tekmi smo prejeli pismo obiskovalke, ki je nazorno ponazorila, kaj počno nekateri gledalci, ki se morda ne zavedajo svojih dejanj. Njenemu pisanju izražamo polno podporo in pozivamo obiskovalce, da ozavestijo, kaj počno - sebi!

 

"Najprej bi se vam rada zahvalila za možnost ogleda tekme med KK Šentjur in KK Terme Olimia. Ker sinu vse od čudovite predstave slovenske košarkarske reprezentace v Istanbulu obljubljam, da si bova ogledala kakšno košarkarsko tekmo v živo, sem si tokratno priložnost vzela kot izpolnitev obljube.

 

Moj sin je komaj čakal na to tekmo, vendar so se vsa pričakovanja in veselje po 1. četrtini razblinila. Želel je, da gremo domov. Naj vam razložim, zakaj. Ker sem sama v šolskih letih tudi igrala košarko in sem vso svojo mladost zelo rada hodila na košarkarske tekme, me je današnje nešportno in vulgarno obnašanje gledalcev šokiralo.

 

V 20 minutah tekme (samo toliko smo ostali) je bilo iz sedežev zadaj (največ tistih lepo oblazinjenih) slišati od: p.... vam m......., golazni sodniške, crkn'te, do vseh možnih kletvic, ki jih še slišala nisem, do zmerjanja sodnikov po imenih, do glasnega poniževanja sodnikov in nasprotnih igralcev.

 

Česa takega nisem doživela še na nobeni tekmi do sedaj in razočaranje je bilo še večje, ker je vse to moral poslušati moj 7-letni sin, ki je večino izrazov slišal prvič in to na tekmi športa, ki ga tudi sam trenira.

 

Predlagam, da tudi vašim pokroviteljem in kupcem letnih kart, ki sedijo na tistih udobnih modrih sedežih (in verjamem da večina, glede na fizično postavo nikoli v življenju niso profesionalno igrali nobenega športa) pošljete vaš dopis z dne 1. 12., ki ste ga poslali nam staršem o obnašanju pri spremljanju košarkaške tekme. Glede na to, da želite povečati število obiskovalcev na tekmah KK Šentjur, kot npr. z akcijo 20 družin, najprej pomislite, kakšni so trenutno vaši navijači in ali želite, da so otroci izpostavljeni takšnemu načinu verbalnega nasilja."


*na sliki dopis, ki so ga prejeli starši

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.