Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Fantje do 13 let razglašeni za ekipo leta 2018!

objavljeno 28.2.2019, kategorija: splošno

Na prireditvi Športnik leta v Občini Šentjur je ekipa fantov do 13 let iz sezone 2017/18 za doseženo 5. mesto v državnem prvenstvu prejela naziv ekipe leta!

 

Ekipo, ki jo je vodil trener Boštjan Kočar, je sestavljalo 17 fantov letnika 2005 in mlajših: Aljaž Rataj, Žiga Čmer Strašek, Maj Dolinšek, Gregor Gazvoda, Luka Gunzek, Andraž Ivakič, Miha Kos, Gašper Kos, Marcel Kroflič, Žan Majcen, Rok Majcen, Urban Modic, Tilen Mulej, Nejc Naprudnik, Jan Zagajšek, Nejc Zajko, Domen Klasič.


Ekipa in sistem tekmovanja

Fantje trenirajo košarko petkrat tedensko. Pri najmlajših tekmovalnih selekcijah otroci skozi proces vadbe razvijajo osnovne tehnično-taktične elemente igre. Poudarek je na individualnem delu in razvijanju zdravih medsebojnih odnosov. V trenažni proces so dvakrat tedensko vključene kondicijske vsebine s katerimi razvijamo osnovne motorične sposobnosti. Še posebej je pomembno, da se otroci in starši zavedajo, da je na tej stopnji košarkarsko-osebnostnega razvoja tekmovalnost bolj pomembna kot sama zmagovalnost. Na letnem nivoju odigrajo približno 40 tekem v dveh različnih starostnih kategorijah.

 

Tekmovanje je razdeljeno v tri dele. V vsakem delu ekipa odigra šest tekem. V prvem in drugem delu smo osvojili prvo mesto, medtem ko smo bili v tretjem delu tekmovanja drugi za kasnejšim državnim prvakom iz Domžal. Skupno smo osvojili 5. mesto izmed 97 ekip (vir: KZS, zaključni bilten 2017/18).

 

Odigrali smo 18 tekem in zabeležili 14 zmag in 4 poraze. Tekma Pri fantih do 13 let poteka tekma 4 x 8 minut. Ekipa je razdeljena v dve skupini A in B. Nobena od skupin ne sme igrati več kot dve četrtine tekme. To pomeni, da mora tekmo igrati vsaj 10 igralcev in nihče izmed njih ne sme igrati več kot 16 minut.

 

Mini pokal Spar

Nedavno se je zaključilo tekmovanje v Mini pokalu Spar, kjer so fantje letnika 2006 in mlajših osvojili 4. mesto. V tekmovanju je nastopilo več kot 90 ekip. Del te ekipe so bili: Maj Dolinšek, Aljaž Rataj, Žan Majcen in Nejc Zajko.

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.