Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

O ciljih v novi sezoni

objavljeno 9.10.2018, kategorija: člani

Vodstvo Košarkarskega kluba Šentjur je na današnjem druženju z novinarji predstavilo cilje pred 19. zaporedno sezono v prvoligaški konkurenci in spregovorilo o nekaterih drugih aktualnih temah.

 

Od sredine avgusta, ko je začela s pripravami, je prva ekipa odigrala sedem pripravljalnih tekem. Sestava je glede na lansko sezono precej premešana. Iz moštva, ki je sezono 2017/18 zaključilo v ligi za prvaka, so ostali kapetan Tomaž Jereb (187 cm, 27 let), mladi reprezentant Žiga Jurček (196, 20) in najboljši član ekipe v prejšnji sezoni Miloš Pešić (206, 33). Na novo so se moštvu priključili bosanski center Emir Ahmedović (217 cm,23 let), krilni center Dejan Čigoja (205, 30), ameriški branilec Michael Harmon (181, 24), hrvaško krilo Davor Konjević (198, 27), povratnik na centrskem položaju Matej Krušič (209, 31), bivši mladi reprezentant Jernej Ledl (193, 21), mladi reprezentant Jan Strmčnik (188, 22),. Od igralcev mlajših starostnih kategorij so za člansko ekipo registrirani: Luka Gunzek, Alen Krajnc, Miha Naprudnik, Gašper Škoberne in Luka Verhovšek. V Košarkarski klub Hrastnik je posojen domačin Žiga Debelak (191, 18).

 

Trenerju Jakši Vuliću, ki je ekipo prevzel lanskega decembra, bodo pomagali analitik Ožbej Stane, fizioterapevt Luka Mirnik, kondicijski trener Matevž Koleša in uradni predstavnik ter športni direktor Dejan Fideršek.

 

Žreb in naknadne okoliščine so narekovale, da bodo prve tri tekme Šentjurčani odigrali kot gostitelji, od prvih osmih tekem pa bo kar šest gostila športna dvorana OŠ Hruševec Šentjur. Seznam tekem (klik!)

 

Želja v letošnji sezoni je vsekakor sodelovati v končnici, kjer bo igralo prvih osem ekip, najbolje pa bi bilo to doseči preko lige za prvaka, kamor se uvrsti prvih šest ekip. Po kakovosti in proračunu bodo po predvidevanjih prednjačile Petrol Olimpija, Krka in Sixt Primorska. 

 

Cene vstopnic ostajajo enaka kot doslej, podporniki košarke pa imajo v predprodaji možnost do njih priti po ugodnejših cenah oz. lahko izkoristijo različne popuste. Vse o vstopnicah (klik!) Vodstvo kluba prav tako poziva vse obiskovalce k športnemu navijanju.

 

K vadbi v okviru mlajših selekcij in šol košarke na šestih različnih šolah oz. podružnicah v šentjurski občini je vključenih 197 mladih. Koordinatorju Boštjanu Kočarju pomagajo novinec Žiga Jug in dosedanji sodelavci Ožbej Stane, Martin Esih, Urška Klemen, Miha Golob in Karmen Voga. Od lanske sezone v kadru ni več Jana Šentjurca, ki je sedaj član štaba v Kopru, Kristijan Košak pa deluje v Podčetrtku. Obema se tudi zahvaljujemo za dosedanji angažma!

 

 

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.