Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Nadaljevanje tekme z Rogaško v ponedeljek; pismo predsednika

objavljeno 22.4.2018, kategorija: člani

Sobotni lokalni derbi z ekipo Rogaške, ki je bil prekinjen v 31. minuti tekme se bo nadaljeval v ponedeljek, 23. aprila, ob 19.00., vendar brez prisotnosti občinstva. O vsem skupaj je posebno pismo napisal predsednik klubskega upravnega odbora, Dušan Debenak.

 

Komisar lige je v skladu z 48., 49. in 50. člena Tekmovalnih propozicij 1. SKL sprejel naslednje sklepe:

1. Tekma Šentjur: Rogaška se nadaljuje pri rezultatu 51: 58 in času 9 minut 36 sekund pred zaključkom četrte četrtine. Za nadaljevanje tekme se uporabi stanje v zapisniku tekme (osebne napake, time outi), ki ga na tekmo prinese tehnični komisar, nastopijo lahko igralci, ki so zapisani v zapisniku tekme.
2. Tekma Šentjur: Rogaška se nadaljuje v ponedeljek, 23. 4. 2018, ob 19 uri.
3. Na tekmi opravljajo naloge uradnih oseb tekme iste osebe, ki so opravljale naloge na prekinjeni tekmi, potne stroške uradnih oseb krije KK Šentjur.
4. Stroške prihoda gostujoče ekipe na tekmo krije KK Šentjur.
5. Nadaljevanje tekme se glede na razlog o prekinitvi odigra brez gledalcev.
6. Vse ostale sklepe v zveza z registracijo tekme bo komisar lige sprejel po zaključku tekme in prejetih dodatnih izjav klubov.

 

 

Spoštovane prijateljice in prijatelji KK Šentjur in KK Rogaška 

 

Namesto včerajšnjega košarkarskega praznika v Šentjurju smo dobili košarkarsko sramoto. In to na Jurjevo soboto, na košarkarskem derbiju, za katerega živijo in o katerem govorijo na Kozjanskem tudi tisti, ki košarke ne spremljajo. Ta lokalni derbi Kozjance druži in utrjuje prijateljske vezi na lokalni ravni.


Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem obiskovalcem košarkarskega dogodka, zlasti pa glasnim domačim in gostujočim navijačem, ki ste znali narediti odlično vzdušje v Hruševcu. Za kupljeno karto ste lahko spremljali le 30 minut in 24 sekund tekme. Za izpadlih 9 minut in 36 sekund se vam opravičujem, pa ne vem v čigavem imenu!


Prvi sodnik je prekinil tekmo z zahtevo po izpraznitvi dela tribune, kjer so bili Šentjurski vitezi. Ob prekinitvi so vzklikali BRAVO, ŠPANIĆ. Isti sodnik mi ni obrazložil vzroka prekinitve, brez predhodnega opozorila. Potožil je nad nekulturnimi žaljivkami, ki jih je prejel v prvem polčasu od posameznih gledalcev. Sam jih nisem slišal, ker sem bil z mislimi v tekmi. So mi pa varnostniki po tekmi zatrdili, da je bilo slišati nekaj žaljivk in kletvic na račun sodnikov in sojenja iz obeh strani tribune. Kot predsednik KK Šentjur se želim ograditi od nekulturnega obnašanja posameznikov na tekmi. Zavedati se moramo, da je igrišče in vse ob njem namenjeno vzgoji naših in vaših otrok. S svojim zgledom moramo poskrbeti za to, da bo naš dialog strpen, gostujoče ekipe in navijači pa naši gostje. Košarkarske dvorane morajo biti dvorane glasne podpore, druženja, srečevanja košarkarskih navdušencev in prijateljevanja.


Po tekmi so se sodniki in delegat počutili ogroženo. Zahtevali so policijsko spremstvo. Človek se lahko počuti ogroženega takrat, ko nekomu naredi krivico in pričakuje maščevanje. Zaradi takih občutkov naših gostov, sodnikov in delegata, me je bilo sram, ker smo v našem okolju naredili premalo, da bi lahko gostje spoznali dušo kozjanskega človeka, navkljub njihovim namernim ali nenamernim napakam. Zato sem jih namesto policistov pospremil do avtoceste sam.


V ligaškem tekmovanju tekmujemo klubi v skladu s Tekmovalnimi propozicijami KZS 1. SKL za člane. 89. člen teh propozicij se dotakne sobotnega dogodka. Če povzamem, lahko sodnik prekine tekmo, če žaljivi gledalci ne zapustijo dvorane. Ali je vzklikanje gledalcev »Bravo, Španić!« nešportno, nekulturno, žaljivo in rasistično navijanje gledalcev, presodite sami. Prav tako denimo uradni napovedovalec ni prejel navodil, da bi opozoril, da takšno vzklikanje ni v skladu s pravili športnega vedenja. Zaradi vsega skupaj sem se kot predsednik kluba odločil, da Šentjurski vitezi ne zapustijo dvorane. Prvi sodnik je po tekmovalnih propoziocijah smatral, da je dogodek incident v dvorani in je odpiskal konec tekme.


Komisar lige je danes izdal sklep, da se prekinjena tekma odigra jutri, v ponedeljek, 23. 4. 2018, ob 19. uri, pred izpraznjeno dvorano, z istimi akterji. Vse stroške nove tekme bo nosil klub KK Šentjur. V skladu s pravnim poukom se bomo na sklep komisarja lige pritožili.


Vsekakor se vam, drage gledalke in dragi gledalci, opravičujem v svojem imenu, ker niste in najverjetneje ne boste videli tistega, kar ste plačali. Pred koncem filma se je namreč ta strgal! Če bi navkljub krivici dopustil izpraznitev dela dvorane, bi se danes počutil »bedno«. Zato lahko le rečem: SKUPAJ SMO ODLIČNA EKIPA!


Dušan Debenak, predsednik UO KK Šentjur

 

*foto: Zlatko Drovenik

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.