Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

LZP: najprej v Domžale

objavljeno 2.3.2018, kategorija: člani

Po tekmovalnem premoru zaradi pokalnega zaključka in reprezentančne akcije se bo nadaljeval košarkarski ples v okviru državnega prvenstva. Šentjurski fantje bodo v soboto v okviru prvega kola Lige Nova KBM gostovali pri ekipi Helios Suns. Tekma se bo v tamkajšnji športni dvorani začela ob 20.00. 

 

Z Domžalčani so se Šentjurčani pomerili tudi na uvodni tekmi letošnje sezone, ko so bili v Hruševcu od barvarjev boljši za tri točke. Na gostovanju je naša ekipa izgubila kar za 24 točk, po tej tekmi pa je prišlo do spremembe na trenerskem mestu.

 

Redni del lige so Domžalčani končali z delitvijo tretjega mesta. Njihov najbolj učinkovit posameznik je krilni igralec Blaž Mahkovic, ki povprečno dosega 21 točk in je s 7 skoki najboljši tudi v tem elementu igre. Pred kratkim je sodeloval tudi v reprezentančni akciji. Dvoštevilčno povprečje imajo še branilec Jure Pelko (14), center Božo Đumić (11) in krilni center Jure Besedić (11).

 

Naši fantje so po nekaj težavah z boleznimi dobro trenirali, kapetanski trak v drugem delu pa bo nosil Tomaž Jereb.

 

Jovan Beader, trener Helios Suns: "V drugi del prvenstva sicer vstopamo nekompletni, pravzaprav smo že mesec dni brez normalnega ekipnega treninga, saj nas tare nekaj manjših poškodb. Tudi zato smo ta krajši tekmovalni premor izkoristili za skok na turnir v Litvo, kjer so fantje v treh izenačenih tekmah lahko zadržali tekmovalni ritem. Ligo za prvaka odpiramo proti ekipi Šentjurja, ki je bila od naše zadnje medsebojne tekme deležna kar nekaj sprememb. Verjamem, da bomo oboji polno motivirani na začetku drugega dela prvenstva, seveda pa bomo naredili vse, da pred domačimi navijači pridemo do prve zmage v Ligi za prvaka."

 

Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Tekma s Heliosom bo še posebej emotivna, saj sem še v prejšnji sezoni vodil moštvo iz Domžal. Pred Ligo za prvaka smo imeli dolg premor, zato ne vem kaj lahko pričakujem od prvega obračuna. Želim si, da ob podporni naših navijačev odigramo najboljšo tekmo, kot smo jo v tem trenutku sposobni. Mislim, da nas do samega konca čaka zanimiva in izenačena tekma."

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.