Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Kakšna je povezava med reprezentančnim selektorjem in našim klubom?

objavljeno 11.10.2017, kategorija: splošno

Novi selektor državne reprezentance, ki bo skušal nadaljevati kontinuiteto »zlatonosnega« Igorja Kokoškova, je v sezoni 2003/04 igral za naš klub. 

 

Danes 44-letni Rade Trifunović je bil pred 14 leti eden najboljših igralcev našega kolektiva, strelsko pa se je najbolj dokazal na tekmi, ki jo je takratni Alpos Kemoplast sicer doma izgubil s Polzelani, predvsem zaradi slabega izkoristka trojk (3/26). Na tej tekmi je dosegel 34 točk in ujel 8 odbitih žog, proste mete pa je izvajal 14/15.

 

Četrto prvoligaško sezono so Šentjurčani začeli s trenerjem Borisom Zrinskim in z napovedmi, da z obstankom ne bo težav ... V šentjurskem dresu sta kot okrepitvi zaigrala Rado Trifunović in Seid Hajrić, ki je bil eden najboljših igralcev lige, navduševal pa je tudi z izjemnimi skoki (s povrpečjem 8,9 2. mesto v ligi) in zabijanji. Zaradi slabših rezultatov so v rumeni dres oblekli še Stanka Sebiča, ki se ni prebil v prvo ekipo takrat evropske Krke in Daria Livajića, 210 cm visokega hrvaškega košarkarja.

Januarja je trenerske dolžnosti prevzel Matjaž Tovornik, ki si je skupaj z ekipo pred polnim Hruševcem v predzadnji tekmi zagotovil vsaj še enoletno podaljšanje šentjurske prvoligaške zgodbe.

Končna uvrstitev KK Alpos Kemoplast: 12. mesto izmed 14 ekip (10 zmag : 17 porazov).

To sezono je pričela delovati tudi spletna stran www.kksentjur.net.

Zaradi velikega prispevka šentjurski košarki je bila organizirana posebna poslovilna tekma za Huseina Kahveđića - Kafota, ki so se je udeležili številni nekdanji igralci, ki so nosili šentjurski dres.

 

Za prvo ekipo so so nastopili naslednji igralci: Sandi Čebular (2. sezona), Seid Hajrić (novinec iz tujine), Janoš Hunski (2. sezona), Peter Jovanovič (5. sezona), Boštjan Kočar (6. sezona), Dario Livajić (novinec iz tujine), Andrej Maček (6. sezona), Peter Maček (8. in zadnja sezona), Urban Palčnik (2. sezona), Ilija Petrović (4. sezona – kapetan), Danijel Polenek (novinec iz podmladka), Robert Ribežl (5. sezona), Milan Sebič (novinec iz podmladka), Stanko Sebič (posojen iz Krke), Miloš Šporar (odigral 2 tekmi in odšel v tujino), Jernej Tilinger (novinec), Rado Trifunović (novinec). Kot pomočnik trenerja je deloval Dejan Mihevc. 


pripravil: Bogdan Rahten

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.