Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Sezona 2016/2017

objavljeno 10.9.2017, kategorija:

Po mednarodni sezoni 2015/16 je velika večina igralcev želela ostati na podobni ravni in zapustila klub. Uprava je dolgo iskala trenerja, saj iz bosanskega Kaknja niso želeli izpustiti Josipa Pandže. Naloge trenerja je prevzel Zadrčan Krešimir Bašić.

Prenovljena ekipa je sezono začela z gostovanjem v slovaških Levicah v okviru pokala Alpe Jadran. Po prvi tekmi državnega prvenstva je ekipo zapustil Ivan Držić, po drugi tekmi pa je sledila prekinitev sodelovanja s trenerjem. Za eno tekmo je vskočil Robi Ribežl, potem pa je trenersko krmilo prevzel Jurica Golemac. Iz ekipe so se poslovili: Dejan Milašinović, Keon Moore in Fredrick Thomas. Na novo so prišli: Jaka Brodnik, Daniel Vujasinović in nekaj kasneje še Aleksandar Petrović in Emilio Banić. Nazadnje se je moštvu pridružil Tomaž Jereb.

Sodelovanje v mednarodnem tekmovanju se je končalo v prvi fazi, Tajfunu pa se je v državnem prvenstvu za malo izmuznila uvrstitev v ligo za prvaka. V skupini za obstanek je prepričljivo ohranil status prvoligaša in zasedel končno osmo mesto med 12 ekipami.

Za člansko ekipo so poleg imenovanih igrali še: Žiga Debelak, Amar Ejup, Žiga Fifolt, Malcolm Grant, Matic Maček, Milija Miković, Mirza Sarajlija, Milan Sebič in Khaliq Spicer. Ekipo so spremljali še pomočnika Robi Ribežl in Jan Šentjurc, kondicijski trener Matevž Koleša, maser Gregor Zdolšek in uradni predstavnik Dejan Fideršek.

Na koncu je bil Vujasinović najboljši podajalec lige, Grant najboljši izvajalec metov za tri točke, Spicer pa najboljši bloker in tretji skakalec.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.