Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Znan tudi prvi nasprotnik v državnem prvenstvu

objavljeno 31.7.2017, kategorija: člani

Košarkarska zveza Slovenije je v Rogaški Slatini opravila žreb Lige Nova KBM za sezono 2017/18, ki bo po novem štela 10 klubov namesto prejšnjih 12.

 

Uvodno srečanje na začetku svoje 18. zaporedne prvoligaške sezone bo Tajfun igral 7. oktobra v Laškem.

 

V novi sezoni bo znova spremenjen tudi sistem tekmovanja, saj neposredno iz lige ne bo izpadla nobena ekipa, temveč bosta najslabši dve in štiri prvouvrščene iz 2. SKL oblikovale novo skupino, iz katere bosta po 10 kolih prvi dve dobili ali ohranili prvoligaški status. Osem najboljših ekip po rednem delu se bo marca in aprila 2018 udarilo za štiri mesta v polfinalu. Ta bo potekal na dve zmagi, finale pa kot vedno na tri zmage. Liga Nova KBM se bo najkasneje končala 27. maja. Tekmovanje bo zaradi novoustanovljenih kvalifikacij Fiba Europe za svetovno prvenstvo dvakrat prekinjeno za 14 dni, in sicer novembra ter februarja.

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.