Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Poročilo o delu z mladimi in načrtu za prihodnjo sezono

objavljeno 2.6.2017, kategorija: mlajše selekcije

Objavljamo krajši opis obstoječega stanja in načrt dela za sezono 2017/18 pri mlajših kategorijah in šoli košarke našega kolektiva.

 

Analiza trenutnega stanja


Šola košarke

V letošnjem letu je vadba potekala na sedmih osnovnih šolah (Planina, Hruševec, Malgaj, Slivnica, Ponikva, Dramlje in Blagovna) in sicer od prvega do tretjega razreda. Razen na podružnični šoli Blagovna, kjer so vadbo obiskovali tako učenci četrtega kot petega razreda.
Košarka je bila namenjena tako za fante kot dekleta. Skupno je v programu Šola košarke skozi različne poligone, elementarne in štafetne igre z žogo urilo svoje košarkarske spretnosti približno sto otrok.

 

Mlajše starostne kategorije

V letošnjem letu smo v programu mlajših starostnih kategorij tekmovali s šestimi selekcijami (U11, U13 modri, U13 rdeči, U15, U17 in U19) v državnem prvenstvu Košarkarske zveze Slovenije.

Glede na prejšnje sezone smo naredili korak naprej tako v rezultatskem kot organizacijskem smislu. V tekmovalne selekcije je vključeno vedno več otrok, kar je predpogoj za uspešen razvoj posameznika v članskega igralca.

 

Načrt dela 2017/2018


Šola košarke
Nadaljevati z vadbo na omenjenih šolah. Vadbo popestriti tako strokovno kot organizacijsko z raznimi dodatnimi aktivnostmi, pripomočki in pomagali. Vključiti v program, ne samo klubske trenerje, temveč tudi članske igralce, ki bi dodatno motivirali in vzpodbujali otroke pri igranju košarke.

 

Mlajše starostne kategorije

V strokovnem pogledu v trening vključiti kondicijskega trenerja, s katerim bi mlajšim razvijali ustrezne kondicijske sposobnosti. Povečati število vadbenih ur. Omogočiti dodatne aktivnosti v obliki osnovnih priprav, taborov in mednarodnih turnirjev.

V naslednji tekmovalni sezoni bomo tekmovali v državnem tekmovanju z osmimi selekcijami (U11 fantje, U11 deklice, U13 2x, U15 2x, U17 in U19). V tekmovanje bomo vključili U11 deklice. Za njih bomo prav tako povečali število vadbenih ur in jim omogočili boljše pogoje za trening košarke.

 

Organizacijska struktura v sezoni 2016/2017 z uradnimi nazivi licenciranja programa pri KZS:
- vodja mladinskega pogona Robi Ribežl,
- vodja pionirskega pogona Boštjan Kočar,
- vodja šole košarke Klemen Zdolšek.

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.