Liga Nova KBM

KK Helios Suns

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Novice

Druga obletnica največjega klubskega uspeha

objavljeno 28.5.2017, kategorija: splošno

Danes minevata dve leti, odkar so košarkarji Tajfuna kot šele četrta ekipa v Sloveniji osvojili naslov državnih prvakov.

 

Pred sezono se je v matični klub vrnil trener Dejan Mihevc, ki je igralski kader okrepil s šestimi igralci: Domen Bratož, Ceola Clark III, Dragiša Drobnjak, Đorđe Lelić in Donte Dwayne Williams ter Aleksander Tomić, ki se je pridružil kasneje.


Redni del Lige Telemach so tajfunovci končali z 19 zmagami in enim porazom. Odlično so nastopali tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so v polfinalu tesno izpadli proti aktualnim državnim prvakom, KK Krka.

V ligi za prvaka so Šentjurčani nekoliko popustili in s tremi zmagami v 10 tekmah zasedli 5. mesto. V četrtfinalu končnice so z 2:0 izločili Zlatorog, v polfinalu z 2:0 Krko, v finalu pa s 3:1 ugnali Rogaško. Tekme z bližnjimi sosedi so povzročile košarkarsko evforijo v obeh mestih, hruševska dvorana pa je bila daleč premajhna za vse zainteresirane.

Četrtek, 28. maja 2015, se bo z zlatimi črkami zapisal v zgodovino kluba in Šentjurja, kjer je zmagovalce po tekmi pričakal poln Mestni trg, slavja pa so trajala še nekaj dni.


Za najbolj koristnega igralca finalne serije je bil izbran Dragiša Drobnjak. Končna uvrstitev: 1. mesto med 12 ekipami (skupaj 29 zmag in 9 porazov)

V tej sezoni so na igrišče poleg omenjenih na igrišče vstopili še: Matija Cehnar, Ivan Držić, Milan Sebič, Stanko Sebič in Emir Zimić.

 

Podoživite te čudovite trenutke ob spodnjih videih!

 

 

 

 

*foto: Marko Vavpotič
 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.