Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

S prednovoletnega zaključka mlajših selekcij in šol košarke

objavljeno 16.12.2016, kategorija: mlajše selekcije

Včeraj so se v hruševski dvorani zbrali mladi košarkarji, ki so člani različnih klubskih selekcij, kakor tudi tisti, še mlajši, ki na različnih šola obiskujejo vadbo v okviru klubske šole košarke.


V programu šole košarke imamo enkrat tedensko organizirano vadno košarke na šestih osnovnih šolah (OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Slivnica pri Celju, OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Dramlje in POŠ Blagovna).


Vadba poteka tako za dekleta kot fante in jo obiskuje sto otrok. Proces vodijo Andrej Podgoršek, Nataša Čede, Luka Gobec, Jan Šentjurc in Boštjan Kočar.


V programu mlajših starostnih kategorijah otroci trenirajo košarko od devetega leta naprej. V vadbo so vključene vse selekcije od mladincev do najmlajših dečkov in deklic. Vse selekcije tekmujejo v državnem prvenstvu, ki ga organizira KZS. V program je vključenih okoli sto otrok.


Konec meseca decembra (27.-29.) se bosta obe ekipi mlajših dečkov do 13 let udeležili tradicionalnega turnirja v mestu Plzen na Češkem. Na turnirju, ki poteka tako za fante kot dekleta, bo nastopilo 80 ekip v osmih starostnih kategorijah iz različnih držav Evrope.


Kot vsako leto smo tudi letos organizirali predbožično druženje za otroke iz šole košarke in mlajših starostnih kategorij. Vsaka selekcija je med seboj odigrala kratko tekmo, medtem ko so se naši najmlajši predstavili na spretnostnem poligonu. Prav vsi so se imeli možnost potegovati za različne bogate nagrade.


Dogodek so popestrili tudi naši članski igralci, in sicer kot trenerji in animatorji naših najmlajših košarkarjev.

Za nas si je tudi vzel čas gospod Božiček, ki je prišel malo hitreje kot ponavadi. Prav vse udeležence dogodka je nagradil z dobrotami iz svoje borše.


Boštjan Kočar
: "Veseli dejstvo, da se je zaključka udeležilo veliko otrok in staršev. Menim, da so otroci uživali in prikazali veliko znanja, ki so ga pridobili na sami vadbi košarke. Še posebej so navdušile naše najmlajše deklice, ki so prikazale zelo všečno igro. Rad bi se zahvalil vsem staršem. otrokom, članskim igralcem, strokovnemu štabu, prostovoljcem in vsem ostalim sodelovcem v klubu, da so se udeležili dogodka in omogočili njegovo izvedbo."

 

Fotogalerija (klik!)

 

 

*foto: Kvirina Martina Zupanc

 

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.