Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Želja je uvrstitev v prvo šesterico

objavljeno 5.10.2016, kategorija: člani

Za košarkarje Tajfuna se v petek z gostovovanjem pri aktualnih državnih prvakih v Domžalah začenja 17. prvoligaška sezona. Tekma se bo v tamkajšnji športni dvorani začela ob 18.45.

 

Košarkarska zveza Slovenije je zbrala vse trenerje prvoligaških ekip, da so predstavili svoje cilje.

 

V lov za naslov državnega prvaka se v tej sezono podajajo vsa slovenska moštva že od začetka Lige Nova KBM. V prvem delu bo 12 ekip po dvokrožnem sistemu odigralo 22 kol tekmovanja. Najboljša šesterica prvega dela bo napredovala v Ligo za prvaka, kjer se rezultati prvega dela ne bodo upoštevali. V končnico bodo napredovale najboljše štiri ekipe Lige za prvaka. V polfinalu bodo ekipe igrale na dve, v finalu pa na tri dobljena srečanja. Ekipe, ki se bodo v prvem delu razvrstile od 7. do 12. mesta, se bodo v drugem delu tekmovanja merile v Ligi za obstanek. Tja bodo prenesle medsebojne rezultate iz prvega dela. V 2. SKL bodo izpadle ekipe, ki bodo zasedle končno 4., 5. in 6. mesto v Ligi za obstanek.

 

Krešimir Bašić, trener Tajfuna: "Mislim, da bo prihajajoče državno prvenstvo zelo izenačeno, predvsem boj za uvrstitev med šest najboljših ekip. Uvrstitev v slednjo, torej med najboljših šest ekip, je tudi cilj Tajfuna v tej sezoni. Naša največja težava je povsem spremenjen igralski kader, zato potrebujemo čas, da se uigramo. "

 

Jakša Vulić, trener Heliosa Suns: "Za razliko od prejšnje v novo sezono državnega prvenstva vstopamo kot favoriti. Čaka nas zelo zahteven prvi del, saj bomo nastopali v treh tekmovanjih. Osnovni cilj je, da se uvrstimo med prvih šest ekip, v drugem delu pa bomo skušali obraniti naslov državnega prvaka. Ne bo nam lahko, saj je v ligi veliko kakovostnih ekip. Mislim, da smo sestavili dobro moštvo, s katerim bomo skušali doseči zastavljene cilje."

 

Povezava k vsem izjavam (klik!)

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.