Liga Nova KBM

KK Šentjur

:

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Helios Alpe Adria Cup
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter

Novice

Želja je uvrstitev v prvo šesterico

objavljeno 5.10.2016, kategorija: člani

Za košarkarje Tajfuna se v petek z gostovovanjem pri aktualnih državnih prvakih v Domžalah začenja 17. prvoligaška sezona. Tekma se bo v tamkajšnji športni dvorani začela ob 18.45.

 

Košarkarska zveza Slovenije je zbrala vse trenerje prvoligaških ekip, da so predstavili svoje cilje.

 

V lov za naslov državnega prvaka se v tej sezono podajajo vsa slovenska moštva že od začetka Lige Nova KBM. V prvem delu bo 12 ekip po dvokrožnem sistemu odigralo 22 kol tekmovanja. Najboljša šesterica prvega dela bo napredovala v Ligo za prvaka, kjer se rezultati prvega dela ne bodo upoštevali. V končnico bodo napredovale najboljše štiri ekipe Lige za prvaka. V polfinalu bodo ekipe igrale na dve, v finalu pa na tri dobljena srečanja. Ekipe, ki se bodo v prvem delu razvrstile od 7. do 12. mesta, se bodo v drugem delu tekmovanja merile v Ligi za obstanek. Tja bodo prenesle medsebojne rezultate iz prvega dela. V 2. SKL bodo izpadle ekipe, ki bodo zasedle končno 4., 5. in 6. mesto v Ligi za obstanek.

 

Krešimir Bašić, trener Tajfuna: "Mislim, da bo prihajajoče državno prvenstvo zelo izenačeno, predvsem boj za uvrstitev med šest najboljših ekip. Uvrstitev v slednjo, torej med najboljših šest ekip, je tudi cilj Tajfuna v tej sezoni. Naša največja težava je povsem spremenjen igralski kader, zato potrebujemo čas, da se uigramo. "

 

Jakša Vulić, trener Heliosa Suns: "Za razliko od prejšnje v novo sezono državnega prvenstva vstopamo kot favoriti. Čaka nas zelo zahteven prvi del, saj bomo nastopali v treh tekmovanjih. Osnovni cilj je, da se uvrstimo med prvih šest ekip, v drugem delu pa bomo skušali obraniti naslov državnega prvaka. Ne bo nam lahko, saj je v ligi veliko kakovostnih ekip. Mislim, da smo sestavili dobro moštvo, s katerim bomo skušali doseči zastavljene cilje."

 

Povezava k vsem izjavam (klik!)

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d.
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.