Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Sezona 2015/2016

objavljeno 26.9.2016, kategorija:

Košarkarji Tajfuna so v sezoni po osvojitvi naslova državnih prvakov osvojili še naslov superpokalnih zmagovalcev. V Škofji Loki so bili boljši od novomeške Krke.

Poleg tekmovanja v državnem prvenstvu, kjer so vstopili v drugem delu, in pokalnem tekmovanju je šentjurska vrsta nastopala še v dveh mednarodnih tekmovanjih: pokalu FIBA Europe in ligi ABA. Domače tekme je Tajfun zaradi omejenih kapacitet v matični dvorani igral v celjskem Golovcu, kjer je bil z dobrimi 2.000 gledalci na tekmi s Crveno zvezdo dosežen rekord gledanosti domačih tekem.


V pokalu FIBA Europe je v predtekmovalni skupni F igral s češkim Nymburkom, danskimi Bakken Bears in irsko Hibernio in na koncu zasedel tretje mesto.


V ligi ABA je Tajfun sezono začel nad pričakovanji in po nekaj tekmah zasedal celo 5. mesto. Po težavah s poškodbami se je začela serija porazov in na koncu je ekipa s sedmimi zmagami zasedla zadnje mesto.


V državnem prvenstvu je Tajfun po srditem boju z 1:2 v zmagah v četrtfinalu končnice izpadel proti ljubljanski Olimpiji.

 

Za Tajfun so igrali: Tomaž Bolčina, Domen Bratož, Ceola Clark III, Sandi Čebular, Žiga Debelak, Dragiša Drobnjak, Ivan Držić, Amar Ejup, Sebastjan Germek, Marko Pajić, Jake Parker, Terrel Allen Parks, Milan Sebič, Stanko Sebič, Igor Tratnik in Emir Zimić. Trenerski štab: Dejan Mihevc, Ožbej Stane, Robi Ribežl in Matevž Koleša.

 

Dodajmo, da je v tem letu iz našega kolektiva prvič prišel športnik leta v Občini Šentjur, in sicer je to postal Milan Sebič.

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.