Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Tajfunovci v Šibeniku obiskali velikega Dražena

objavljeno 22.9.2016, kategorija: člani

Članska in mladinska ekipa Tajfuna sta sredi tedna priprav v Dalmaciji, kjer je njihova baza Biograd na Moru. Včeraj pa so obiskali Šibenik, kjer je svojo pot začel košarkarski mozart Dražen Petrović.


Z jadranske obale nam je zanimivo poročilo poslal član UO KK Tajfun, Dušan Debenak:


Tokrat ne gre za preživljanje dopusta, pač pa za trdo delo naših košarkarjev. Poleg članske ekipe je na pripravah tudi mladinska. Priprav smo se lotili sila resno. V trajanju od nedelje do nedelje izvaja vsaka ekipa dva treninga dnevno. Dopoldanski trening je namenjen pridobivanju fizične kondicije. Te treninge oblikuje in vodi kondicijski trener Dragan in se izvajajo v res prelepi šolski dvorani OŠ v kraju Filip i Jakov in v fitnes centru v Biogradu. Dopoldanski treningi so naporni, dolgi in mokri, predvsem pa so dovolj raznoliki, tako da ne puščajo igralcem posledic v glavah. Popoldan je dvourni trening, ki je namenjen igri in taktiki. Pri delu z žogo se iskri, napredek je viden vsak dan. Veseli nas to, da ni resnih poškodb. V bolniški imamo Milijo, ki je že ob prihodu staknil virozo in je pod antibiotiki, a se z današnjim dnem priključuje treningom.

Včeraj popoldan smo odšli v Šibenik, kjer smo odigrali prvo od treh planiranih tekem na pripravah. Na parketu slovite dvorane Baldekin, kjer je svojo športno pot začel Dražen Petrović, se je naša ekipa pomerila z domačo ekipo Jolly. Trener našega nasprotnika je nam dobro znani Ivan Velić, ki je v lanski sezoni vodil KK Krka. Tekma je bila izenačena, zanimiva, predvsem pa zaradi rotacije vseh igralcev rezultatsko manj pomembna. Tekmo smo izgubili z rezultatom 81:69 (28:16, 11:9, 21:28, 20:16; Grant in Spicer 14, Držić 13, Moore 10, Fifolt 7, Milašinović 5, Sarajlija in Thomas 3). Veseli nas lahko igra, ki se razvija in vzdušje, saj igralci postajajo team. Mladinci so bili v dvorani edini gledalci in so se prijetno zabavali in delali vzdušje, ob vsaki dobri akciji starejših kolegov.

In nazadnje še o namestitvi! Smo v hotelu Adria, 100 m od obale. Hotel je delno obnovljen. Zelo sem presenečen nad kvaliteto hrane, ki je enostavno povedano vrhunska in količinsko neomejena. Brez treninga in velikih fizičnih aktivnosti bi prehranjevanje brez zadržkov povzročilo gostom hotela najmanj slabo voljo ob prihodu domov in pogledu na tehtnico. Zanimivo je tudi to, da po večerji fantje obeh ekip izpuhtijo in se izgubijo po sobah. Po napornem dnevu je zanje noč kratka. Naj zaključim z mislijo: "Lahko se veselimo nove sezone," in še vedno velja: "Skupaj smo najboljša ekipa!".

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.