Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Prihajajo Fred, Keon in Milija

objavljeno 19.8.2016, kategorija: člani

V vrstah Tajfuna bosta tudi prihodnjo sezono sodelovala košarkarja iz Združenih držav Amerike. Prvič doslej bo šentjurski dres nosil črnogorski košarkar.

 

Z zahodne strani Atlantika prihajata Fred Maurice Thomas in Keon Moore

 

Thomas je 23-letni diplomant Mississipi State University in v višino meri 195 cm. V zadnji sezoni univerzitetne košarke je za svoje "buldoge" povprečno dosegal po pol ducata točk. Pred tremi leti ga je NCAA suspendirala za eno tekmo, saj se je udeležil dobrodelne tekme. Leto dni starejši Keon Moore je enake višine, zaključil pa je Winthrop University. V zadnji sezoni je za "orle" povprečno dosegal po 18,5 točk.

 

Iz Črne gore bo v ekipi Krešimirja Bašića igral tudi Milija Miković, 22-letni igralec, ki je visok 205 cm. Doslej je bil član Mornarja iz Bara, nosil pa je tudi dres črnogorske izbrane vrste do 20 let in na evropskem prvenstvu povprečno dosegal 18 točk (met za 3: 43 %) in zbral 9 skokov na srečanje. V domačem prvenstvu je v zadnji sezoni, ko je postal državni podprvak, v 17 minutah na igrišču dosegal po 9 točk. 

 

Priprave na novo sezono, ki se bo začela 9. oktobra, se bodo začele prihodnji ponedeljek.

 

 

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.