Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Na selektorjevem spisku tudi B&B

objavljeno 9.6.2016, kategorija: člani

Moško člansko reprezentanco le še dober mesec loči od začetka priprav na kvalifikacije za EuroBasket 2017. Selektor Igor Kokoškov je pripravil širši seznam kandidatov za nastop v reprezentanci, ki obsega imena 27 košarkarjev. Del njih bo v začetku prihodnjega meseca povabljen na priprave, ki se bodo začele v sredo, 20. julija.

 

Na omenjenem seznamu sta tudi Domen Bratož in Tomaž Bolčina! Med vsemi imeni najdemo tudi Šentjurčana Luko Lapornika.

 

Slovenija se bo za nastop evropskem prvenstvu med 31. avgustom in 17. septembrom merila v skupini E. Čaka jo šest tekem po sistemu doma in v gosteh, nasprotnice pa bodo izbrane vrste Bolgarije, Kosova in Ukrajine. V celotnih kvalifikacijah za EuroBasket 2017, ki bo potekal na Finskem, v Izraelu, Romuniji in Turčiji, bo sodelovalo 27 reprezentanc. Te so razvrščene v sedem kvalifikacijskih skupin. Na prvenstvo bodo napredovale zmagovalke posameznih skupin ter štiri najboljše drugouvrščene reprezentance celotnih kvalifikacij.

 

Poleg širšega seznama kandidatov so znani tudi dokončni termini domačih kvalifikacijskih tekem. Žreb je že poprej določil, da bodo vse tekme v Sloveniji potekale ob sredah, vse pa se bodo začele ob 20. uri. Uvodoma bo 31. avgusta v dvorani Tivoli gostovalo Kosovo, 7. septembra v celjskem Zlatorogu sledi obračun z Ukrajino, teden dni kasneje, znova pod šišenskim hribom, pa bo potekal še obračun z Bolgarijo.

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.