Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Misli trenerjev pred ligo za prvaka

objavljeno 17.3.2016, kategorija: člani

V soboto se začenjajo boji v 1. SKL za moške v Ligi za prvaka. Vse tri tekme uvodnega kola se bodo začele ob 19. uri. Tajfun bo najprej gostoval pri Krki.

 
Dejan Mihevc
, trener Tajfuna: "Čestitke vsem trem ekipam, ki so se skozi prvi del uvrstile v Ligo za prvaka. Zasluženo so tukaj. Liga za prvaka bo zelo izenačena in zanimiva kot še nikoli do sedaj. Mi se nahajamo v situaciji, ko moramo skozi Ligo za prvaka iti tekmo za tekmo, da bomo nato za četrtfinale optimalno pripravljeni. S končnim rezultatom drugega dela državnega prvenstva se ne obremenjujemo. Potrebovali bomo še nekaj časa, da vsi naši košarkarji ozdravijo. Zimića med nami ne bo še nekaj časa, tudi za Ponjavića pa dvomim, da bo že nared za sobotno tekmo. Mislim, da bo naša tekma s Krko derbi uvodnega kola. V Novo mesto se ne podajamo z belo zastavo. Krka je igralsko močna na vseh pozicijah, v zadnjem obdobju pa je še dvignila svojo raven pripravljenosti. Naredili bomo vse, da jo presenetimo."
 
Vladimir Anzulović
, trener Krke: "Čestitke klubom, ki so si Ligo za prvaka zagotovili skozi prvi del državnega prvenstva. Pričakovanja v našem klubu so vsako leto ista, Krka želi biti pri vrhu slovenske košarke. V zadnjih sezonah nam je to uspevalo. Tekmovanje v Ligi za prvaka ne bo enostavno, saj so že vse ekipe dokazale, da so sposobne zmagovati. Menim, da je ta Liga za prvaka najmočnejša na področju nekdanje skupne države. Na rezultate bo velik vpliv imela motiviranost. Naši igralci so bili v zadnjem obdobju podvrženi hudemu pritisku zaradi zaključka pokalnega tekmovanja, dogodkov okoli obstanka v Ligi ABA in zaključka tekmovanja v evropskem tekmovanju. V Ligi za prvaka bo naš prvi tekmec Tajfun, s katerim v državnem prvenstvu nimamo ravno najboljših izkušenj. Nasprotnike spoštujemo. Upam, da nas po vzoru prejšnjih tekem tudi tokrat čaka zanimiv obračun. Upam, da se bomo na koncu veselili mi."
 
Aleš Pipan
, trener Zlatoroga Laško: "Manjši premor smo dobro izkoristili in si napolnili baterije. Pred nami je zanimiva Liga za prvaka, v katero se naša ekipa podaja dobro pripravljena in optimistična. Šli bomo tekmo po tekmo ter si skušali izboriti čim boljšo pozicijo pred končnico državnega prvenstva. Tedaj bomo skušali biti tudi najbolj pripravljeni. Proti Union Olimpiji lahko zaigramo povsem sproščeno, brez pritiskov. Vsi naši košarkarji so zdravi in komaj čakajo, da se tekmovanje nadaljuje. Želim si, da bi igrali dobro košarko in bili sproščeni. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo."
 
Gašper Potočnik
, trener Union Olimpije: "Čestitke vsem trem ekipam, ki so si skozi prvi del državnega prvenstva zagotovile mesto v Ligi za prvaka. Mislim, da bo ta drugi del tekmovanja izenačen ter da bo vsak lahko premagal vsakogar. Na tekmah bodo odločale pripravljenost, osredotočenost in dnevna forma. Veselimo se že tekem. V zadnjem obdobju smo imeli nekaj težav, po tekmi s Partizanom in ob zaključku evropske sezone so nas pestile poškodbe in bolezni. Verjamem, da smo se v krajšem premoru uspeli spočiti ter da prvo tekmo z Zlatorogom pričakujemo dokaj dobro pripravljeni. Naloga bo zelo zahtevna, saj so Laščani že v pokalu Spar pokazali, za kakšnega tekmeca gre, pred Ligo za prvaka pa so se še okrepili. Ne glede na vse mene na vseh tekmah zanima le naša predstava. Z dobro, ekipno igro lahko pridemo do želenega in dosežemo pozitiven rezultat na tekmah."
 
Damjan Novaković
, trener Rogaške: "V tem delu tekmovanja nas čaka borba za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom ter uvrstitev v Ligo ABA v prihodnji sezoni. Mi si konkretnega cilja še ne moremo zastaviti, bomo pa si na tekmah, ki nas čakajo, skušali izboriti prednost domačega igrišča v končnici. To bo manjša prednost, čeprav menim, da bodo vsi dvoboji negotovi. Nisem prepričan, da bo tretja ekipa po Ligi za prvaka z lahkoto premagala šesto. Sistem je naši ekipi pisan na kožo, saj nismo pod pritiskom rezultata. Po zdravstvenih težavah, ko smo bili primorani zadnje tri prvenstvene tekme odigrati v nepopolni postavi, smo sedaj kompletni. Je pa vprašanje, kako dobro bosta pripravljena oba naša Američana, a časa je dovolj. Helios je v tej sezoni zamenjal nekaj košarkarjev. Zadnje tri medsebojne tekme so se vselej odločale v zadnjih sekundah. Verjamem, da lahko z našo zvesto publiko pridemo do nove zmage."

Jakša Vulić
, trener Helios Sunsev: "Po uvrstitvi v Ligo za prvaka in finalnem turnirju pokala Sixt Alpe Adria smo premor izkoristili za počitek in regeneracijo. Konkreten cilj težko postavim. Šli bomo tekmo po tekmo in vsako skušali odigrati kar se da dobro. Zadnje tri tekme proti Rogaški so bile negotove vse do konca. Trenutno zaradi poškodb še ne vem, v kakšni postavi se bomo podali na gostovanje, vem pa, da bomo skušali prikazati našo najboljšo igro in vzeti prvenstveni točki."

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.