Liga Nova KBM

Šenčur Gorenjska gradbena družba

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Novice

Naj osebnost Šentjurskih novic 2015 je Dejan Mihevc

objavljeno 1.12.2015, kategorija: člani

Dejana Mihevca, trenerja Košarkarskega kluba Tajfun, so bralci Šentjurskih novic izbrali za naj osebnost Šentjurskih novic 2015. Še enemu občanu Šentjurja so se poklonili danes na Miklavževem zajtrku medijske hiše Novice. Priznanje za življenjsko delo so namenili dolgoletnemu predsedniku današnje Mestne skupnosti Šentjur Florjanu Cvetu Erjavcu.

 

Prejemnika priznanja za življenjsko delo so izbrali v uredništvu Šentjurskih novic, medtem ko izbiro Naj osebnosti Šentjurskih novic za posamezno leto vsakič prepustijo Šentjurčanom. Želijo namreč, da občani sami odločijo, kdo je po njihovem mnenju v iztekajočem se letu naredil največ zanje in za življenje na Šentjurskem.

 

Naj osebnost Šentjurskih novic, ki je letos po mnenju občanov najbolj zaznamovala življenje v Šentjurju, so izbirali med 10 finalisti. Največ glasov so namenili Dejanu Mihevcu, trenerju Košarkarskega kluba Tajfun. Lani se je Šentjurčan vrnil v matični kolektiv šentjurskih košarkarjev in jih popeljal do največjih uspehov v zgodovini šentjurske košarke. Osvojili so naslov državnih prvakov. Z uspehi so na Šentjurskem, pa tudi širše, zbudili pravo evforijo in povezali ljudi.

 

"Najlepša hvala za zaupanje. Ob tej priložnosti bi rad voščil vsem ostalim nominirancem za naj osebnost, saj so veliko doprinesli Šentjurju in si vsi zaslužijo priznanje. Zame osvojitev državnega prvenstva sicer ni največja nagrada, temveč to, da se je Šentjur prebudil in povezal," je po razglasitvi povedal Dejan Mihevc.

 

Prejemnik priznanja za življenjsko delo Florjan Cveto Erjavec praktično vse svoje življenje posveča delovanju v lokalni skupnosti. Kar 25 let svojega življenja je posvetil delu v sedanji Mestni skupnosti Šentjur. Je njen prvi in dolgoletni predsednik. Eden najbolj zaslužnih, da je Šentjur pred četrt stoletja postal mesto. Dobil svoj grb, zastavo in himno, simbole, ki danes predstavljajo celotno občino. In monografijo o Šentjurju, na katero je izjemno ponosen. "Priznanje za življenjsko delo mi pomeni zelo veliko. Česa takšnega nisem pričakoval. In tega ne bom pozabil nikoli. To ni puhlica. Hvala vam," je ob tem povedal Florjan Cveto Erjavec.


Letošnji kandidati za Naj osebnost Šentjurskih novic so poleg Dejana Mihevca bili še: Mirko Kovač (Asfaltna baza Kovač), Peter Lapornik (Kemoplast), Mirko Mlakar (Avtohiša Mlakar), Martin Ozis (Planinsko društvo Žusem), Ksenija Pečnik (Xena, Zavod Eksena), Jure Raztočnik (Mestna skupnost Šentjur), Anton Selič (Elektroinstalacije in trgovina Selič), Slavica van der Minnen (Trzuklnova Pepa) in Franci Videc (kmetija Videc).

 

Obe priznanji so v uredništvu Šentjurskih novic podelili že četrtič. Naj osebnost Šentjurskih novic 2012 je bila Marija Plemenitaš, v letu 2013 so to priznanje občani dodelili Petru Krču, lani Boštjanu Kukovičiču. Priznanje za življenjsko delo 2012 je prejel dr. Janez Šmid, v letu 2013 Mihael Bučar, lani Franci Šuster.


Povezava k prispevku portala Novice.si s fotogalerijo (klik!)

 

 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.