Košarkarska zveza Slovenije
1. SKL
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Mladi

Predstavitev kadra za delo z mladimi

Boštjan Kočar

Boštjan Kočar

Boštjan je diplomiral na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, smer športno treniranje – košarka. Pri Košarkarskem klubu Šentjur je aktivno igral od 17. leta starosti in bil med letoma 2000 in 2005 kapetan članske ekipe.

 

Leta 2006 se je začel ukvarjati s trenerstvom in je do sedaj deloval kot trener v ŽKK Šentjur - Šmarje, ŽKK Celje in KK Šentjur. V tem času je sodeloval z različnimi reprezentančnimi selekcijami mlajših starostnih kategorij Slovenije in kot pomočnik ter leta 2009 kot glavni trener ženske reprezentance Slovenije. Nazadnje je leta 2014 in 2015 deloval kot pomočnik moške slovenske reprezentance do 20 let.

 

V sezoni 2017/18 je Boštjan vodja klubskih programov mlajših starostnih kategorij in Šole košarke ter trener selekcij do 13 in 15 let.

 

Boštjan je pri svojem delu odgovoren, strokoven in deloven. S svojim pedagoškim pristopom, strokovnostjo, igralskimi in trenerskimi izkušnjami posreduje svoje znanje otrokom mlajših starostnih kategorij KK Šentjur.

Žiga Jug

Žiga je po končanem študiju športnega marketinga na Ekonomski fakulteti v Ljubljani s poučevanjem košarke začel v KK Keleja in ŽKK Celje. Pot ga je nato zanesla v bližnje Laško, kjer je že kot igralec mlajših kategorij preživel največ časa.

 

V Laškem se je zadržal osem sezon, njegov opis zadolžitev pa je med drugim vključeval položaj vodje pionirskega pogona in vodje košarkarske šole ter mesto pomočnika pri članskem moštvu KK Zlatorog.

 

Žiga prav tako deluje kot strokovni sodelavec regijskega selekcioniranja na KZS, kot vodja trenerjev na največjem košarkarskem kampu v Evropi (Wilson Swiss Allstar Basketball Camp), med poletnimi počitnicami pa organizira in vodi lasten košarkarski kamp Hoopsforce, ki že več let uspešno deluje na Celjskem.

Stane Ožbej

Ožbej Stane

Ožbej je diplomant Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, smer športno treniranje – košarka. Pot košarkarskega trenerja je začel leta 2003 v Košarkarskem klubu Šentjur, kjer je najprej vodil mlajše selekcije, kasneje pa je bil tudi pomočnik glavnega trenerja članske ekipe. Pomočnik je bil tudi, ko je naš klub osvojil naslov državnih prvakov in superpokal ter ko je sodeloval v mednarodnih tekmovanjih – ligi FIBA Europe in ABA. Kot trener je delal še v KK Rogaška in KK Krka, eno sezono pa je bil pomočnik trenerja v angleški ekipi London Leopards in z njo osvojil angleški pokal ter prvenstvo. V sezoni 2017/18 se v KK Šentjur vrača kot pomočnik glavnega trenerja in trener selekcij do 17 in 19 let.

 

Ožbej je pri svojem delu vesten in strokoven. Od svojih varovancev zahteva red in disciplino pri delu in željo po dokazovanju ter napredku v igri.

Martin Esih

Martin se je po končanem prvostopenjskem študiju prevajalstva preusmeril in nadaljeval študijsko izobraževanje na Visokošolskem zavodu Fizioterapevtika, kjer študira fizioterapijo.

 

V Košarkarskem klubu Šentjur je bil član vseh mlajših selekcij in nasploh je košarka zelo pomemben del njegovega življenja.

 

Med poletjem 2018 se je udeležil usposabljanja za pridobitev naziva Košarkarski trener mladih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, trenutno pa skupaj z mentorjema Boštjanom Kočarjem in Žigo Jugom sodeluje pri treningih šole košarke ter starostnih kategorijah U9, U11 in U13. Pri mlajših kategorijah kot tudi pri članski selekciji občasno pomaga pri fizioterapevtskih obravnavah.

 

Sam zagovarja, da so tekmovalni uspehi le stranski produkt dobro načrtovanega in vodenega procesa izobraževanja ter da je njegovo osebno poslanstvo, da skozi igro košarke otroke, tako osebnostno kot igralsko, sistematično pripravlja na igro življenja.

mlajse_osebje_urska_klemen_450

Urška Klemen

Urška je diplomirala na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, smer športno treniranje – atletika. Nekdaj odlična atletinja v tekih na 400 in 800 m je bila večkratna državna prvakinja in stalna članica državne reprezentance (na 400 m in 4 x 400m). Leta 1998 se je udeležila tudi olimpijade mladih v Moskvi, leta 1999 pa iger evropske mladine na Danskem. Slovenske barve je leta 2010 zastopala na evropskem članskem atletskem prvenstvu v Barceloni in na evropskem atletskem pokalu v Budimpešti.

 

Z individualno kondicijsko pripravo se ukvarja 12 let. Trenutno sodeluje pri telesni pripravi celjskih hokejistov, judoistov Ivo Reye, tenisačev, rokometašic in atletov v celjskem klubu Kladivar. V sezoni 2017/18 je Urška zadolžena za razvoj osnovnih motorični sposobnosti v pionirskem programu KK Šentjur.

Urška je pri delu nepopustljiva, je perfekcionistka, zato teži k popolni izvedbi vsake vaje. Vsem mladim polaga na srce, da bodite za dosego ciljev, ki ste si jih postavili na svoji športni poti, vztrajni in delovni, in ne obupajte, ko vam bo težko.

Matevž Koleša

Opis sledi.

Karmen Voga

Karmen Voga

Karmen je diplomirana profesorica angleškega jezika in sociologije. Košarko je aktivno igrala za ŽKK Šentjur - Šmarje v letih 1998-2005. S pionirsko ekipo je osvojila 3. mesto v državnem, s kadetsko pa na turnirju, ki je bil v dvorani OŠ Hruševec Šentjur naslov državnih podprvakinj. Že ob koncu srednje šole je kazala zanimanje za trenersko delo in opravila izobraževanje na Fakulteti za šport v Ljubljani in pridobila naziv trener mladih. V letih 2009 in 2010 je vodila pionirsko ekipo deklic ŽKK Šentjur. V letu 2016 se je pridružila ekipi trenerjev in pod mentorstvom Boštjana Kočarja zopet prevzela vodenje deklic. Pri svojem delu je stroga, vestna in željna pridobiti nova znanja.

 

Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2021 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.