Pokal Spar

Bistrica

:

KK Šentjur

Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram

Mladi

 • Strokovni vodja

Boštjan Kočar

Boštjan Kočar, strokovni vodja mlajših selekcij KK Tajfun

Kontakt: 051/341-924

 • Trenerji selekcij
 • Boštjan Kočar
  (051/341-924)
 • Jan Šentjurc
  (040/399-722)
 • Kristijan Košak
  (070/413-441)
 • Ožbej Stane
 • Karmen Voga
 • Urška Klemen

Podrobnejša predstavitev osebja

Košarkarska šola KK Šentjur

Predstavitev dela z mladimi

Šola košarke

Pri Košarkarskem klubu Šentjur izvajamo program Šola košarke na sedmih šolah v občini: OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Dramlje, OŠ Franja Malgaja Šentjur,OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Planina pri Sevnici OŠ Slivnica pri Celju in POŠ Blagovna.

 

Vadba je organizirana tako za fante kot dekleta prvega, drugega in tretjega razreda, razen na OŠ Planina pri Sevnici in POŠ Blagovna, kjer so v vadbo vključeni tudi otroci višjih razredov.

 

Pri sami vadbi otroci spoznavajo osnovne elemente košarkarske igre. Poudarek je na elementarnih igrah z žogo in brez nje, štafetnih in različnih tekmovalnih igrah. Skozi vadbeni proces se otroci učijo osnovne oblike vodenja žoge, podajanje žoge in različne oblike meta na koš. Igra je osnovni element skozi katerega se otrokom razvijajo košarkarske vsebine. 

 

Za prijetne trenutke na urah košarke v šolskem letu 2017/18 skrbita trenerja Boštjan Kočar in Jan Šentjurc.

 

Če se želite pridružiti košarkarski družini KK Šentjur, najdete več informacij na tej povezavi.

 

Mlajše starostne kategorije

V programu mlajših starostnih kategorij v šolskem letu 2017/18 v okviru tekmovanj Košarkarske zveze Slovenije sodeluje sedem tekmovalnih selekcij Košarkarskega kluba Šentjur v petih starostnih kategorijah, in sicer: ekipa do 19 let, ekipa do 17 let, ekipa do 15 let – A, ekipa do 15 let – B, ekipa do 13 let – A, ekipa do 13 let – B in ekipa do 11 let.

 

Pri najmlajših tekmovalnih selekcijah (do 11, 13 in 15 let) otroci skozi proces vadbe razvijajo osnovne tehnično-taktične elemente igre. Poudarek je na individualnem delu in razvijanju zdravih medsebojnih odnosov.

 

V trenažni proces so vključene kondicijske vsebine s katerimi razvijamo osnovne motorične sposobnosti.

 

Za razvoj skrbi strokovnjakinja in kondicijska trenerka Urška Klemen. Na tej stopnji košarkarsko -osebnostnega razvoja je tekmovalnost bolj pomembna kot zmagovalnost.

 

Na treningih in tekmah poudarjamo pomembne odnose na relaciji igralec - igralec, igralec - trener in igralec - sodnik.

 

Pri KK Šentjur za razvoj osnovnošolske košarke skrbita Boštjan Kočar in Jan Šentjurc.

 

V starostni kategorij mladincev do 19 let in kadetov do 17 let je primarni cilj razvijanje igralcev za članski program.

 

Več pozornosti je na skupinsko-skupni taktiki, s tem, da je poudarek še vedno na individualnem tehnično-taktičnem razvoju igralca.

 

Zavedamo se, da moramo v fazi adolescence kot sekundarna institucija socializacije igralce osebnostno oblikovati in jim izpostaviti pomembne življenjske vrednote. V mladinskem programu fantom ponudimo dodatne usmeritve. To pomeni, da se lahko skozi različne programe ustrezno usposobijo tudi v pomožne sodnike, sodnike in trenerje. V KK Šentjur za razvoj srednješolske košarke skrbita Ožbej Stane in Kristijan Košak.

 

Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka
Občina Šentjur

©2003-2018 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.