Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Podčetrtek, 9. 11. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

Terme Olimia Podčetrtek : KK Šentjur
64 : 94

statistika statistika tekme

Kljub poškodbam do visoke gostujoče zmage

Gostovanje v Podčetrtku je bilo po porazih v Laškem in z Rogaško še bolj pomembno kot sicer, ekipa Šentjurja pa se je sosednjo občino podala tudi v času težav s poškodbami.


To se na tekmi ni poznalo, saj so gostje hitro nakazali, da si želijo popraviti vtis z zadnjih tekem in povedli z 2:9, po prvi četrtini pa so vodili za 8 točk.


Domači so se v začetku drugega kvartala dvakrat približali na tri točke, a so Šentjurčani odbili grožnjo. Ob polčasu je razlika znašala pet točk.


Kmalu po glavnem odmoru so domači prišli na 43:45, takrat pa se je tekma prelomila, saj so bistveno bolje nadaljevali gostje, ki so v prihodnjih minutah na krilih Američana Randalla Haynesa (trojke: 5/6) ustvarili delni izid 2:19. 19 je bila tudi njihova prednost po pol ure igre.


V sklepni četrtini se je razlika še naprej višala, tekmo pa je s trojko zaključil Patrik Tabak. Pred njim je trojko zadel še Luka Gunzek.


Dvomestniki: Haynes 25, Čebašek 20, Vlahović 17.


Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtka: “Čestitam Šentjurju za zmago. Do polčasa smo še odigrali korektno, v drugem pa smo se razpadli, naredili veliko nepotrebnih napak in zasluženo izgubili.”


Saša Dončić, trener Šentjurja: “Pred to tekmo smo se znašli v zelo slabem položaju, imamo tudi težave s poškodbami. Naša ekipa ni tam, kjer bi morala biti vendar smo danes uspeli zmagati. Čestitke fantom za dobro tekmo.”


V sredo, 13. novembra, bo ob 18. uri v Hruševcu tekma s Koprom Primorsko.


*foto: KKTOP


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.