Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Šenčur, 19. 10. 2019, Liga Nova KBM

Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
89 : 82

statistika statistika tekme

Tudi drugo gostovanje neuspešno; prosti meti 31:4

V tekmi 3. kola letošnje sezone so šentjurski košarkarji gostovali pri edinem gorenjskem prvoligašu in se domov vrnili s točko za sodelovanje.


Po začetni pobudi domačih je Šentjur s serijo 7 točk prešel v vodstvo in do konca prve četrtine prišel na 19:24. 


Gostje so v 16. minuti z zabijanjem Emirja Ahmedovića povedli 32:34, domači pa so vrnili s serijo 9 točk. Ob polčasu so Šenčurjani vodili 45:42. 


Po rahli prevladi domačih so sredi tretje četrtine Šentjurčani z zabijanjem najbolj razpoloženega posameznika v ekipi, Bojana Radulovića, povedli 53:54, potem pa so gostitelji, kjer je prednjačil Dino Murić, spet imeli rahlo pobudo.


V zadnjem kvartalu so bili domači košarkarji boljši nasprotniki in si priigrali nekaj višjo prednost. V 36. minuti so vodili za 11 točk, a vse še ni bilo odločeno. V dveh mintutah so gostje dosegli 7 točk in se približali na 79:75. V končnici so znova prevladali domači, ki so se na koncu veselili zanesljive zmage.


Dvomestniki: Radulović 24, Pešić 16, Vlahović 13, Rebec 12, ...


Pri pogledu na statistiko je v oči bodeč podatek o razmerju prostih metov, saj so jih imeli domači na voljo 31, medtem ko gostje le 4.


Konstantin Subotić, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:"Zelo smo bili osredotočeni v napadu, precej bolj kot na prvih dveh tekmah 1. SKL. Pomembne delež so dali igralci s klopi. Mislim, da je bila zanimiva tekma za vse, ki so prišli v dvorano in za tiste, ki so tekmo spremljali v živo v prenosu. Šentjur je kakovostna ekipa, ki je danes kaznovala vsako našo napako. Odlično je danes pri Šentjurju igral Jan Rebec. Pri nam je delovala celotna ekipa, pri čemer je bil Dino Murić tisti, ki je v prvem polčasu dvignil Šenčur. Želim si, da bi usposobili čim več igralcev, ki bodo konkretno odgovorili našim zahtevam na naslednjih tekmah. Mislimo nase, da bi bili lahko konkurenčni vsem v prvi ligi."


Saša Dončić, trener KK Šentjur: "Čestitam Šenčurju za zmago, čeprav bi lahko bilo tudi drugače. Če zadeneš le dva prosta meta, težko zmagaš v gosteh. Bili smo precej obremenjeni z osebnimi napaki, zato je posledično padla agresivnost v obrambi. Vem, da so fantje dali svoj maksimum."V torek, 22. oktobra, ob 18.00 je na sporedu domača povratna pokalna tekma z Vojnikom. V soboto, 26. oktobra, je na vrsti ligaško gostovanje v Laškem.


*foto: GGDŠ


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.