Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 12. 10. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Helios Suns
75 : 63

statistika statistika tekme

Pred domačimi gledalci popravili vtis s Polzele

Ob zvokih Pihalnega orkestra Šentjur, ki tradicionalno podpre košarkarje se je odigrala tudi prva domača tekma v 20. prvoligaški sezoni našega kolektiva.


Gostje iz Domžal so tekmo odprli z 0:4, a je bil domači proti udar silovit - 12 zaporednih točk. Barvarji so še v prvi četrtini uspeli dvakrat izenačiti.


Sredi drugega kvartala so domači prvič povedli z dvomestno prednostjo, a so Domžalčani še pred glavnim odmorom izenačili.


Vso tretjo četrtino so prevladovali Šentjurčani, ki so si najvišjo prednost priigrali ob koncu 30. minute, ko je trojko zadel Aleksandar Vlahović, sicer tudi prvi strelec srečanja. 


Na začetku zadnjega dela so barvarji prišli na 5 točk zaostanka, potem pa je domača falanga znova pobegnila in tekmo popestrila tudi s kakšno atraktivno potezo, kot je bila npr. akcija novega kapetana Miloša Pešića in Bojana Radulovića v 39. minuti, slednji pa je podelil tudi dve blokadi, eno tudi lanskemu najboljšemu igralcu Šentjurjua Davorju Konjeviću.


Dvomestniki: Vlahović 18, Radulović 15, Jakob Čebašek 14, Ahmedović 14, ...


Saša Dončić, trener Šentjurja: "Zelo pomembna zmaga za nas. Imeli smo veliko težav, sploh v pripravljalnem obdobju. Na Polzeli smo v zadnjem delu tekme uprizorili antipropagando košarke, tako da je ta zmaga zelo pomembna za samozavest igralcev. Vsem fantom čestitam za borbenost in požrtvovalnost."


Grega Nachbar, pomočnik trenerja Helios Suns: "Čestitke Šentjurju za zasluženo zmago. Mi smo odigrali dobro le v nekaterih segmentih in na takih gostovanjih je to precej premalo, da bi upali na uspeh."


V torek, 15. oktobra, je na vrsti gostovanje v okviru 3. kroga Pokala Spar, in sicer v Vojniku, kjer se bo tekma začela ob 18. uri.


*foto: Marjan Marić


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2020 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.