Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 17. 4. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KD Ilirija
90 : 77

statistika statistika tekme

Prekinili serijo porazov

Peta medsebojna tekma Šentjurja in Ilirije je obema trenerjema zaradi poškodb pošteno oklestila zasedbi.


Domači so začeli bolje, v končnici prve četrtine pa z učinkovito igro prišli do prednosti 13 točk. Šentjurska ekipa je tudi v drugem kvartalu vzdrževala nadzor nad igro in prednost pred glavnim odmorom povišala na 19 točk. 


Gostje so se v tretji četrtini uspeli približati na 11 točk, zlasti razpoložen pa je bil Larry Wiiliams, ki je tekmo končal pri 32 točkah. Na šentjurski strani mu je pariral Royce Woolridge, ki je že od prve sekunde zaigral zelo odločno. 


V zadnjem desetminutju je bila razlika večkrat 10 točk, a se gostje niso uspeli bolj približati. Ob odsotnosti Krušiča, Pešiča in Strmčnika je znova priložnost izkoristil Jernej Ledl, ki je tekmo igral z obrazno masko.


Dvomestniki: Woolridge 30, Ledl 21, Konjević 15, ...


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Veseli smo zmage in ostajamo v borbi za četrfinale končnice. Danes smo imeli na tekmi kar nekaj vzponov in padcev, ampak smo vseeno dokaj dobro nadzirali rezultat. Do sobote upamo, da se nam vrne kakšen poškodovani igralec."


Saša Dončić, trener Ilirije: "Zaslužena zmaga Šentjurja, za nas je to bila nepomembna tekma. Danes sem dal priložnost mlajšim igralcem, ki so jo dobro izkoristili."


V soboto, 20. aprila, bo na sporedu domača tekma z GGD Šenčur. Začetek ob 19.00.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.