Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šenčur, 5. 4. 2019 ob 20.00, Liga Nova KBM

KK Šenčur Gorenjska gradbena družba : KK Šentjur
92 : 82

statistika statistika tekme

Nič več sami na vrhu skupine za obstanek

Sinočnja šentjursko-šenčurska tekma je bila že šesta v tej sezoni, ekipi pa se bosta srečali še najmanj enkrat. 


Šentjurčani so na Gorenjskem bili brez pomoči Miloša Pešića in Jana Strmčnika, medtem, ko se je na igrišče vrnil Royce Woolridge. 


Šenčurjani so imeli v prvem kvartalu rahlo pobudo, ob koncu 13. minute igre pa so prvič izdatneje pobegnili - 34:23. Gostje so kmalu prišli na 4 točke zaostanka, a so Šenčurjani odbili napad in polčas dobili z 9 točkami prednosti. 


Domača zasedba je v 23. minuti vodila za 13, a se je Šentjur s serijo 10 točk precej približal. Ekipa GGDŠ je do konca tretje četrtine ponovno vzpostavila zalogo, ki smo jo ta večer večkrat videli in pred zadnjim desetminutjem vodila za 11. 


V "valoviti" tekmi je gostujoči petorec, kjer je veliko vlogo igral večji del sezone pozabljeni Jernej Ledl, v 36. minuti prišel na le tri točke zaostanka - 72:69. V samem izteku tekme se je Šentjur najbolj približal na pol ducata točk zaostanka, tako da je zmaga na koncu zasluženo ostala med polji z morda najboljšim krompirjem v državi.


Dvomestniki: Konjević 23, Čigoja 19, LEDL 17, Woolridge 10, ...).


Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: "Dosegli smo novo in zelo pomembno zmago. Obe ekipi sta igrali brez nekaterih igralcev, a najbolj pomembno je to, da smo osvojili novi točki. Do konca lige za obstanek moramo zadržati osredotočenost, kajti vse je v naših rokah in v to moramo verjeti."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestitke Šenčurju za zasluženo zmago. Domači so večino tekme imeli pod nadzorom, a tudi mi nismo odigrali slabo, še posebej, ker imamo toliko težav s sestavo ekipe. Prihajajoči premor moramo izkoristiti za dobre treninge in na zadnjih treh tekmah potrditi uvrstitev v končnico."


Naslednja tekma bo v sredo, 17. 4., ko v Hruševcu tema z Ilirijo.


*foto: KKGGDŠ


 


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.