Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Šentjur, 30. 3. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : KK Zlatorog
78 : 81

statistika statistika tekme

Ob poškodbah in nervozi na tribunah tesen poraz s sosedi

Na sredini drugega dela tekmovanja v Ligi Nova KBM sta se v Hruševcu četrtič v tej sezoni srečali šentjurska in laška ekipa. Domači so poleg za to sezono izgubljenega Mateja Krušiča pogrešali še Miloša Pešića in Royca Woolridga.


To se na začetku ni poznalo, saj je domača zasedba prvo četrtino dobila za 13 točk. V drugem kvartalu so bili podjetnejši gostje in ta del igre dobili za 15, ob polčasu pa vodili s 37:39.


V drugem polčasu so domači igrali še brez Jana Strmčnika, veliko priložnosti pa je posledično dobil dolgo pozabljeni Jernej Ledl.


Sredi tretje četrtine je prišlo do prekinitve, ko so navijači bili nezadovoljni s sojenjem. Sodu je izbila dno gestikulacija enega od sodnikov, ki je s tem šel odločno predaleč ... Po nadaljevanju tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, je pa bil kriterij nekoliko v prid domačim. Po 30 minutah je bilo na semaforju 50:63.


Sredi zadnje četrtine je Šentjur ob košu Emirja Ahmedovića prišel na 59:65, s trojko prvega strelca tekme, pa minuto in pol pred koncem 72:75. Domači so celo imeli nov napad, a izgubili žogo in gostje so povedli za 5 točk. Dejan Čigoja je24 sekund pred koncem s trojko znižal na 75:77. Še nižja razlika je bila 13 sekund pred koncem, ko je Konjević izza 6,75 m zadel za 78:79. Na koncu je mirno roko s črte prostih metov imel gostujoči Cleveland Jones, ki je zadel vse štiri proste mete v zadnji minuti.


Domači so bili boljši od gostov v trojkah z 11:4, ti pa so skok dobili s 26:34. Šentjur še vedno ohranja vodstvo na lestvici skupine za obstanek.


Dvomestniki: Konjević 29, Ahmedović 18, Čigoja 17, … / Gant 23, Maker 16, Barić 13, …


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Tekma je bila zanimiva, fantje so dali vse od sebe, a neigranje treh poškodovanih igralcev je bilo preveč. Poleg tega se nam je v prvem polčasu poškodoval še Strmčnik. Laščani so zasluženo zmagali. Odigrali bomo še eno tekmo pred premorom, ko upamo na boljše nadaljevanje z večjim številom igralcev.”


Fotogalerija (klik!)


V petek, 5. aprila, je na vrsti gostovanje v Šenčurju, kjer bo tekma ob 20. uri.


*foto: Danilo Fras


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.