Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Hala Tivoli, 23. 3. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KD Ilirija : KK Šentjur
64 : 60

statistika statistika tekme

Ilirijo osrečili s prvo domačo zmago

Seriji tesnih tekem z Ilirijo v tej sezoni se je pridružila še ena, s to razliko, da je bila tokrat prvič boljša ljubljanska zasedba.


Šentjur je na začetku povedel z 0:4, a so domači odlično odgovorili in že v 8. minuti povedli za 10 točk. Domači so v Tivoliju ohranili pobudo vso drugo četrtino in na polčas odšli z 8 točkami prednosti. 


Gostujoča falanga je v drugi polovici tretje četrtine najprej prišla do izenačenja, v 29. minuti pa za kratko povedla. Sledilo je obdobje, ko je Ilirijin Williams razliko povišal na 9, naš nekdanji igralec David Gabrovšek pa je poskrbel za 60:49 v 37. minuti. 14 sekund pred koncem je Royce Woolridge znižal na 62:60, a gostje tekme niso uspeli preobrniti v svoj prid.


Saša Dončić, trener Ilirije: "Vesel sem, da smo nedolžnost izgubili tudi na domačem parketu, še posebej pa sem vesel za fante, ki ne glede na rezultate pridno trenirajo in se trudijo. To je najboljša nagrada za njih."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Zaslužena zmaga Ilirije. Pričakovali smo težko srečanje, kot so bile vse do zdaj, vendar takšnega mišljenja nisem uspel preneseti na svoje igralce, ki so slabo začeli tekmo. Dovolili so začetno prednost Ilirije, kar je posledično pomenilo veliko borbo in stalno lovljenje zaostanka. Zgrešili smo preveč odprtih metov in izgubili kar 26 žog, tako da si zmage niti nismo zaslužili."


V soboto, 30. marca, bo ob 19. uri na vrsti domača tekma z Laščani. 


*foto: KD Ilirija


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.