Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur, 12. 2. 2019 ob 18.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Šenčur Gorenjska gradbena družba
85 : 72

statistika statistika tekme

Redni del sezone končal z najboljšim izhodiščem v skupini za obstanek

Pred zadnjo tekmo rednega dela sezone so šentjurski košarkarji še imeli teoretične možnosti, da se prebijejo v šestčlansko ligo za prvaka. 


Na drugi strani je bilo pomembno gorenjsko zasedbo premagati z več kot 12 točkami, kolikor je znašal decembrski poraz v Šenčurju.


Tekmo je odlično odprl prvi strelec lige, Davor Konjević, ki je že v prvi četrtini natresel 14 točk. Ta del igre je Šentjur dobil za 9.


Domača prednost je v 13. minuti upadla na 7. S serijo treh trojk so domači v 19. minuti povedli za 17 točk, na glavni odmor pa odšli s prednostjo +15.


Šentjur je še v 26. minuti vodil prav s 15 točkami prednosti, potem pa so se gostje približali na 8, a so domači vseeno znali odbiti njihov nalet in to kljub temu, da je bil Emir Ahmedović s petimi osebnimi napakami že na klopi, kjer je bil tudi poškodovani drugi najvišji domači mož, Matej Krušič, ki je tokrat skrbel za fotoutrinke s srečanja.


V 34. minuti so Šenčurjani znova prišli na 8 točk zaostanka, a so v sklepni osmini prevladali domači košarkarji, ki so jih tokrat spremljale skoraj povsem polne hruševske tribune.


Dvomestniki: Konjević 27, Pešić 18, Woolridge 12, Čigoja 11, ...


Jakša Vulić, trener KK Šentjur: »Z zmago sem zadovoljen, če pa bi imeli še kakšno več ne bi bilo nezasluženo. V drugi fazi tekmovanja si moramo priigrati dober položaj, da bi igrali v končnici.«


Konstantin Subotić, trener KK Šenčur GGD: »Na začetku tekme smo si sami zakuhali godljo iz katere se na koncu nismo več rešili. Vsa čast domači ekipi, ki je odigrala izjemno dobro tekmo. Danes bi imela ogromno težav tudi boljša ekipa od naše.«


Zaradi neugodnega razpleta na ostalih prizoriščih bo Šentjur sezono nadaljeval v skupini za obstanek, kjer bo začel na najugodnejšem položaju. Prvi dve izmed štirih ekip se bosta v četrtfinalu merili z drugo oz. prvo ekipo lige za prvaka. Tekmovanje se bo nadaljevalo po pokalnem in reprezentančnem premoru.


Med občinstvom je bila tokrat številčna skupina učencev OŠ Slivnica pri Celju.


Med polčasoma smo izvedli nagradno igro pokrovitelja VOC Trgovina, ki ima v lasti Merkur Šentjur.


*foto: Matej Krušič


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.