Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Ljubljana - Hala Tivoli , 3. 2. 2019 ob 18.00, Liga Nova KBM

Ilirija : KK Šentjur
78 : 82

statistika statistika tekme

Uspešni v Tivoliju

Šentjurski košarkarji so februarske tekme začeli z nedeljskim srečanjem v ljubljanskem Tivoliju, kjer so gostovali pri zadnjeuvrščeni Iliriji.


Po precej izenačeni prvi četrtini je Šentjur s trojko Jana Strmčnika povedel za 7 točk, a je sledila domača serija 13:0. Ljubljančani so sredi druge četrtine dvakrat vodili za 6, ob polčasu pa je bila razlika najmanjša možna.


Po glavnem odmoru sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, s trojko Žige Jurčka pa je Šentjur v 26. minuti vodil 49:55. Po domači minuti odmora je Ilirija z 8:0 znova prešla  v vodstvo, rezultat tretje četrtine pa je s trojko postavil Dejan Čigoja. 


V 33. minuti so gostje prvič povedli z dvomestno razliko, v 34. minuti pa je prednost gostov znašala 11. Ilirija se ni vdala in v 38. minuti prišla na 76:80, 20 sekund pred koncem pa celo na 78:80. Končni izid je iz prostih metov postavil Miloš Pešić.


Dvomestniki: Čigoja 24 točk, Konjević 16 (16 skokov), Pešić 12, Woolridge 11 (12 skokov).


Saša Dončić, trener Ilirije: "Čestitam Šentjurju za zmago. Zelo sem zadovoljen s prikazanim, saj smo igrali s štirimi člani in tremi mladinci. Čestitke mojim fantom, ki so dali 150 odstotkov od sebe, in da so ti, ki so igrali, pokazali, kako se bori za svoj klub." Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Za nas je bila to zelo pomembna zmaga, ne glede na to, ali bomo igrali Ligo za prvaka ali za obstanek. Pričakovali smo težko tekmo, ne glede na to, da je Ilirija nastopila močno oslabljena. Pričakovali smo veliko težav z njihovo igro z nizkimi igralci, vendar smo vseeno uspeli priti do zmage. Čestitam svojim fantom za predstavo, ob enem pa tudi čestitam Iliriji, ki se je borila do konca. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas prišli podpreti v prestolnico."


V soboto, 9. februarja, bo ob 17. uri na sporedu tekma v Kopru, predzadnja v rednem delu tekmovanja. Možnosti za preboj v ligo za prvaka še vedno so.


*foto: KD Iliriija


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.