Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur , 12. 1. 2019 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Helios Suns
75 : 81

statistika statistika tekme

Proti barvarjem primanjkovalo energije in kolektivnosti

V drugi v seriji treh šentjursko-domžalskih tekem so v Hruševcu domači začeli z rahlo pobudo.


V prvem kvartalu so si največ nabrali 4 točke prednosti, kolikor je bila razlika pred drugo četrtino.


V njej so Šentjurčani dosegli samo 12 točk, kadrovsko oslabljeni gostje pa so preko Urbana Omana v tem delu tekme poskrbeli za manjšo prednost.


To so uspeli ohranjati tudi skozi tretjo četrtino, ko se je domači obrambi po podobnem receptu s krila večkrat izmuznil Nikola Gajić. V tem delu igre so Domžalčani največ vodili za 7.


Šentjurčani so se v zadnji četrtini večkrat približali gostom, ki so vedno znali odgovoriti s košem. Tako je bilo tudi po izjemni akciji v 32. minuti, ki jo je z blokado začel Emir Ahmedović, ki je po sodelovanju skoraj celotne peterke iz protinapada zabil. Po pobudi gostov je bilo v 37. minuti na semaforju 70:73, a domači niso znali uveljaviti podpore svojih pristašev. Barvarji so v končnici tekmo zanesljivo pripeljali do konca.


Dvomestniki: Konjević (11 skokov) 20, Pešić 16, Ahmedović 15, …


Jakša Vulić, trener KK Šentjur: ”Že pred tekmo sem napovedal, da se na tej tekmi ne more ponoviti zgodba s pokalne tekme z Domžalčani. Igralce smo na to opozarjali. Gostje so se na nas veliko bolje pripravili, bili so bolj agresivni, igrali z več energije in na koncu zasluženo zmagali. Preveč točk smo prejeli iz »rakete« in to ne samo od centrov. Individualna obramba ni delovala, tako kot bi morala in tako smo prejeli preveč lahkih košev.”


Dejan Jakara, trener KK Helios Suns: ”Čestitke fantom , saj pred tekmo nismo vedeli, kdo bo sploh lahko igral. Poznalo se, da smo imeli malce več časa za pripravo na tekmo, kar se je poznalo. Fantje so dosledno upoštevali vsa navodila in to je na koncu tudi odločalo. Uspelo nam je odigrati z zelo malo izgubljenimi žogami, zlasti v primerjavi s ponedeljkovo tekmo v tej isti dvorani.”


V ponedeljek bo v Domžalah ob 19. uri povratno pokalno srečanje, kjer bo Šentjur branil 24 točk prednosti.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.