Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Stožice , 5. 1. 2019 ob 18.00, Liga Nova KBM

Petrol Olimpija : KK Šentjur
76 : 72

statistika statistika tekme

Stožice ostajajo zaklete

Šentjurski košarkarji so se okrepljeni z ameriškem branilcem Roycem Woolridgem v prvi tekmi novega leta podali k prvakom v Stožice, kjer naša zasedba doslej še ni slavila, čeprav je bila temu že zelo blizu.


Tako je bilo tudi tokrat.
Woolridge je dosegel prvi koš za Šentjurčane, ki so bili sicer sredi prve četrtine v minimalnem vodstvu, za odtenek bolje pa so prvo periodo zaključili Ljubljančani.


Ti so v 14. minuti povedli z 28:20, a so se v naslednjih minutah gostje dvakrat približali na točko.
Ob koncu polčasa so znova potegnili zmaji, ki so po 20 minutah vodili za 6.


Gostje so 3. četrtino začeli bistveno podjetneje in si v 26. minuti priigrali 4 točke prednosti, do konca desetminutja se je tehtnica znova nekoliko nagnila na stran državnih prvakov, ki so po pol ure igre vodili za 3.


V zadnjem kvartalu sta bili moštvi še bolj izenačeni. Solidnega centra Mateja Krušiča so sodniki v izteku tekme s spornima odločitvama poslali na klop.Tričetrt minute pred koncem je Miloš Pešić s trojko izenačil na 72. Na drugi strani je izpod obroča zadel Simonović. Šentjurčanom so v zadnjem napadu sodniki, ko je branilec Jan Strmčnik sprejel podajo Davorja Konjevića, dosodili korake, tovrstne odločitve v takšnih situacijah pa so sicer sila redko videne ...


Dvomestniki: Jurček 17, Konjević 13, Pešić in Woolridge 12, Krušič 11, ...


Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije: "Analiza statistike je po takšni tekmi, kot je bila sobotna v Stožicah, popolnoma brezpredmetna. Fantje so bili vidno utrujeni, tempo tekem, ki jih v tem času igrajo, je povsem nehuman. V desetih dneh bodo odigrali šest tekem, tega pa skoraj zagotovo ni sposobna nobena ekipa na kakršnem koli nivoju. Fantom lahko zgolj čestitamo za zmago, vse ostalo pa je za v pozabo. Nedelja je čas za pripravo na novega nasprotnika, v ponedeljek pa ekipo čaka četrtfinalna tekma Pokala Spar z Rogaško. Moštvo želimo predvsem telesno in miselno umiriti in košarkarje pripraviti na tekme, ki si sledijo v resnično, ponavljam, nehumanem ritmu."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestitam igralcem obeh ekip za razburljivo tekmo. Petrol Olimpija je na koncu zasluženo zmagala, a tudi če bi zmago slavili mi, to ne bi bilo nezasluženo. Nekaj odločitev v zadnjih 90 sekundah tekme so tehtnico nagnile na stran domače ekipe. V ponedeljek nas čaka prva tekma četrtfinala Pokala Spar, zato časa za žalovanje ni."


Že v ponedeljek, 7. januarja, je ob 18. uri na sporedu domača pokalna tekma s Helios Suns.


*foto:KKPO


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.