Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

Laško, 29. 12. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Zlatorog : KK Šentjur
65 : 70

statistika statistika tekme

Leto zaključili z zmago

Sosedski derbi v Laškem je bila obenem zadnja tekma v koledarskem letu, po porazih pa sta si obe ekipi zelo želeli zmage.


V Treh lilijah so nekoliko bolje začeli Šentjurčani, ki so sredi prve četrtine vodili za 5 točk. Že v 6. minuti so bili za točko spredaj zlatorogovci, v 8. minuti pa je Šentjur vodil za 7.


Turbulentno gibanje rezultata se je nadaljevalo tudi na začetku druge četrtine, ko so v 13. minuti domači prešli v minimalno vodstvo. Do konca polčasa so bolje nadaljevali Šentjurčani, ki si ob koncu tega dela igre priigrali 9 točk zaloge.


Podobno se je v dogajalo tudi v tretji četrtini. Domači so se v 26. minuti približali na točko, periodo pa so bolje zaključili gostje, ki so po pol ure igre ohranili +9.


Na začetku zadnjega kvartala gostje niso dosegli točke tri minute in pol, ko je izza črte 6,75 m zadel Tomaž Jereb. Laščani so se v 35. minuti približali na 57:59, a se je Šentjur z dvojko in trojko Davorja Konjevića znova nekoliko oddaljil. Dobri dve minuti pred koncem je Matur Maker, domača okrepitev iz Južnega Sudana zabil, za 62:64, a je na drugi strani Michael Harmon odgovoril s pomembno trojko. Zlatorog se je na dve točki približal tudi dobre pol minute pred koncem, a so gostje s prostimi meti prišli do psihološko pomembne zmage.


Chris Thomas, trener Zlatoroga: "Veliko boljša igra danes. Danes nismo imeli sreče pri več situacijah. Sreča pride, ko delaš trdo. Nadaljujemo z trdim delom in pripravo na naslednjo soboto."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Igralcem obeh ekip čestitam za prikazano borbo. Pohvala mojim za zasluženo zmago. Večji del tekme smo kontrolirali igro, bilo je nekaj padcev, ampak na koncu smo vseeno uspeli zmagati. Te točke nam veliko pomenijo za naprej."


V soboto, 5. januarja, je na vrsti gostovanje pri Petrol Olimpiji. Tekma v Stožicah se bo začela ob 18. uri.


*foto: KK Zlatorog Laško


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.