Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Rogaška Slatina , 22. 12. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

Rogaška : KK Šentjur
88 : 74

statistika statistika tekme

Brez možnosti pri Slatinčanih

Z gostovanjem v Rogaški Slatini so se začele povratne tekme rednega dela državnega prvenstva.


Slatinčani so po izenačenih uvodnih minutah prišli do prednosti z 9 točkami razlike, kar so Šentjurčani uspeli delno nadoknaditi, saj so v 7. minuti zaostajali za 4. Vseeno je tudi zaključek prvega kvartala pripadel domačim, ki so znova povedli za 9. 


Do sredine druge četrtine se je prednost Rogaške vrtela okoli 10 točk, malo pred koncem prvega polčasa pa je znašala +18.


Tudi po glavnem odmoru se razmerje moči ni spremenilo. Slatinčani so razliko poviševali in dvakrat vodili z 28 točkami prednosti.


Še v 35. minuti so domači vodili za 23 točk, potem pa so popustili, tako da so gostje do konca ublažili poraz.


Dvomestniki: Pešić 21, Konjević (12 skokov) 15, Ahmedović 10, ...


Damjan Novaković, trener Rogaške: "Najprej moram povedati, da smo po res dolgem času končno zaigrali v popolni postavi. Tekmo smo kontrolirali od začetka do konca. Malo me jezi le zadnja četrtina, ko smo po nepotrebnem prejeli 27 točk in popolnoma popustili. Po tej zmagi se seveda vrača optimizem. Zdaj imamo nekaj več časa za treninge do četrtkove tekme v regionalni ligi, a nas po tem že v soboto čaka gostovanje v Kopru. Upam, da bomo vsi zdravi in da zdaj sledi serija zmag."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Čestitke Rogaški za zmago. To je bila enosmerna tekma od samega začetka. Po nekoliko slabših rezultatih Rogaške v zadnjem času smo pričakovali, da bodo Slatinčani zaigrali zelo agresivno, da prekinejo ta negativen niz. Na to smo se pripravljali, a je bila naša reakcija zelo slaba. Le na koncu smo uspeli nekoliko ublažiti ta poraz. Morda je to naša najslabša tekma v tej sezoni."


Naslednjo soboto je na vrsti gostovanje v Laškem, kjer se bo tekma začela ob 19. uri.


*foto: KK Rogaška


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.