Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur , 8. 12. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Sixt Primorska
88 : 94

statistika statistika tekme

Štiriminutni mrk je bil usoden

Po reprezentančnem premoru je bil pred šentjurskimi košarkarji trd oreh, saj so gostili vodilno ekipo ABA2 lige, ki v Hruševcu sicer ni mogla računati na poškodovanega centra Ivana Marinkovića.


V izenačeni prvi četrtini so gostje odlično zadevali z razdalje, šentjurska zasedba pa je v drugi polovici druge četrtine povsem prevladala in si ob 50 doseženih točkah nabrala 13 točk prednosti. 


Tudi po glavnem odmoru se razmerje moči ni spremenilo. Šentjur je konec 26. minute vodil za 16 točk. Do konca tretje četrtine je domačim uspelo doseči le eno točko, gostje pa so jih vpisali 19 in prešli v vodstvo. 


Primorska je bila v zadnjem kvartalu v rahli prednosti, v domači zasedbi pa je za upanje poskrbel Jan Strmčnik, ki je z 19 točkami in 6 podajami odigral najboljšo tekmo doslej. Vseeno na koncu zmaga gostov ni bila ogrožena.


Najbolj učinkovit pri domačih je bil Davor Konjević (25 točk, 9 skokov, 6 podaj), ki je imel na tribunah podporo s Hrvaške.


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "25 minut smo odigrali na vrhunski ravni, a za zmago nad takšnimi nasprotniki to seveda ni dovolj. Ko so gostje zaigrali s štirimi nižjimi igralci, so nam povzročili velike težave, saj smo izgubili ogromno žog, oni pa so nas ujeli. Na koncu so prevladale njihove izkušnje. Sixt Primorski čestitam za zmago, na drugi strani pa žal naš velik trud ni bil poplačan."


Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: "Čestitke fantom za zmago. Za nami je pričakovano težka tekma, saj je v Hruševcu vedno težko igrati. Tekmo smo začeli brez energije in prave obrambe. V drugem polčasu smo dvignili raven naše igre, v obrambi začeli igrati agresivno in se prebili do zaslužene zmage."


Fotogalerija (klik!)


V torek, 11. decembra, bo ob 18:00 domače pokalno srečanje s Šenčurjani.


*foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.