Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur , 24. 11. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Ilirija
100 : 98

statistika statistika tekme

Ilirija izsilila podaljšek, zmaga ostala v Hruševcu

Zadnjeuvrščena Ilirija v Hruševec nikakor ni prišla zgolj sodelovati, kar so Ljubljančani zelo dobro pokazali v zadnji četrtini, ko so iz zaostanka 15 točk izsilili podaljšek.


Po dveh uvodnih vodstvih gostov je nadzor nad dogajanjem kmalu prevzela domača ekipa, ki je v 7. minuti povedla za 10 točk, po prvi četrtini pa je bilo 23:14.


Ilirija se je v drugi četrttini večkrat povsem približala, Šentjur pa je na glavni odmor odnesel zalogo 5 točk.


Gotje so na začetku tretje četrtine povedli za točko, potem pa se je domača ekipa prebudila in do 26. minute znova prišla na dvomestno prednost. V 30. minuti je ta znašla 17 točk, pred zadnjim kvartalom pa 15.


Kot kaže je takrat v glavi marsikdo že vštel novo zmago, s čimer pa se gostje niso strinjali. Šentjur je večkrat odbil gostujoči naval in v 37. minuti tako znova vodil za 10 točk, tri minute pred koncem pa 89:81. Na koncu je odlično odigral Ilirijin Nini Gabrijel, ki je na igrišče vstopil ob koncu 36. minute in dosegel tudi koš za podaljšek.


V petminutnem dodatku so ob utišanih tribunah dvakrat povedli gostje. Zadnjih sedem točk je bilo doseženih iz prostih metov, pri tem pa je bila domača naveza Konjević-Pešić tudi dokaj uspešna.


Davor Konjević je dosegel 100. točko, na celotnem srečanju pa je vpisal kar 39 točk in ujel 11 skokov. Miloš Pešić je dosegel 19 točk, Michael Harmon pa 16, ...


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Po prepričljivi prednosti s 15 točkami smo zadnjo četrtino odigrali zelo slabo. Ekipa Ilirije se ni predala in z maksimalno angažiranostjo prišla do podaljška, za kar jim čestitam. Na koncu smo srečno prišli do zmage, to pa je tudi edino, kar je v tem trenutku pomembno. Tekmovalni premor moramo izkoristiti, da znova ujamemo boljšo formo."

Saša Dončić, trener Ilirije: "Čestitke obema ekipama za predstavo in ekipi Šentjurja za zmago. Naši mladi in manj izkušeni ekipi bi se skoraj obrestovalo vso vloženo trdo delo. Glede na prikazano na tekmi, gremo domov z dvignjeno glavo in zremo še bolj odločno v nadaljevanje prvenstva."


Fotogalerija (klik!)


Po reprezentančnem premoru bo naslednja tekma v soboto, 8. decembra, ko bo v Hruševu gostovala zasedba iz Kopra.


*foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.