Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Polzela , 17. 11. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

Hopsi Polzela : KK Šentjur
74 : 60

statistika statistika tekme

Zaslužen poraz na Polzeli

Da je način igre polzelskih Hopsov izjemne neugoden za šentjursko zasedbo, je trener Jakša Vulić opozarjal že pred gostovanjem v okviru 6. kola Lige Nova KBM.


Gostje so začeli enakovredno z domačimi košarkarji in na začetku druge četrtine ob sicer vseskozi bučni podpori s tribun po trojki Michaela Harmona povedli 16:21. Šentjurčani so minimalno prednost držali vse do zadnjih sekund prvega polčasa, ki so ga Polzelani dobili z 32:31. Gostom je lahko žal kar nekaj zgrešenih "zicerjev". 


Šentjurčani so z rahlo pobudo nadaljevali v prvi polovici tretje četrtine, do konca tega dela igre pa so si nekaj točk prednosti nabrali domači.


V odločilni četrtini je prednost Hopsov hitro narasla nad 10 točk prednosti, gostje pa poteka dogodkov niso več zmogli preobrniti. 


Dvomestniki: Jurček in Pešić 11, Ahmedović 10, ...


Boštjan Kuhar, trener Hopsov: "Nocoj smo z borbeno igro in boljšo obrambo, v drugem polčasu naredili preobrat ter tekmo prevesili v sigurno končnico. Kljub temu, da smo znova slabo izvajali proste mete in smo zgrešili nekaj čistih polaganj, smo uspeli premagati goste iz Šentjurja. Hvala bučni podpori navijačev, ki so nas znova ponesli do zmage."


Jakša Vulić, trener Šentjurja: "Tri četrtine smo igrali relativno dobro. V zadnji nismo našli odgovora na zelo agresivno igro Hopsov, ki je bila včasih tudi preko meje osebne napake. Naš pretok žoge ni bil dober, imeli smo premalo podaj za takšno vrsto obrambe in na koncu je kot rezultat vsega skupaj prišel ta poraz. Zaslužena zmaga Hopsov."


V torek, 20. novembra, je ob 18:00 v Hruševcu na vrsti povratna pokalna tekma s Celjem. V soboto, 24. novembra, bo v Hruševcu ob 19:00 prvenstvena tekma z Ilirijo.


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.