Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

OŠ Hruševec Šentjur , 9. 11. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

KK Šentjur : Krka
86 : 73

statistika statistika tekme

Prvouvrščeni Krki zadali prvi poraz

Po uspehu v Domažalah so košarkarji Šentjurja, ki so se znebili težav s poškodbami sinoči odlično odigrali proti dotlej še neporaženi Krki. 


Uvodoma je bolje kazalo gostom, ki so v prvi četrtini trikrat vodili za 9 točk. To jim je dvakrat uspelo tudi po domači minuti odmora, Šentjur pa se je ob koncu tega dela igre približal na 4.


Da so se domači otresli nervoze, so pokazali že na začetku druge četrtine, ko so v 12. minuti prvič prevzeli vodstvo. Gostje so zatem uspeli še dvakrat povesti, druga polovica druge četrtine pa je pripadla domačim, ki so na polčas šli s prednostjo 8 točk.


Gostitelji so s prevlado nadaljevali tudi po glavnem odmoru in v 24. minuti vodili že za 16. Krka se je v tretji četrini najbolj približala na 11, Šentjur pa je z eno od 8 trojk v 30. minuti povedel za 17, kar je bila najvišja razlika na tekmi.


To je na začetku zadnje četrtine uspel izenačiti Žiga Jurček, v 34. minuti pa znova Michael Harmon. Dolenjci so v zadnjem naletu zaostanek večkrat uspeli znižati na 9 točk, a je vse upe gostov s trojko pokopal Dejan Čigoja.


S 23 točkami, 13 skoki in 7 podajami blesel Davor Konjević. Dvomesten izkupuček je uspel še Milošu Pešiću z 22 točkami, Tomaž Jereb pa jih je vpisal 10.


Fotogalerija Žige Anderliča (klik!)


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Za nami je sijajna tekma in pomembna zmaga, vendar smo imeli na začetku nekaj težav, saj smo začeli bojazljivo, kot da smo prišli Krko zgolj gledat. Ko smo to popravili, smo nadzirali potek dogodkov na igrišču. Vsem na igrišču čestitam za prikazani trud, ki je bil tokrat lepo nagrajen. Prejšnji zmagi sta nas napolnili s samozavestjo, kar se vidi tudi na treningih. Sedaj je treba v tem ritmu nadaljevati.”


Simon Petrov, trener Krke: “Gostitelji so bili veliko boljši in nismo imeli prav nobenih priložnosti za kakšen boljši rezultat. Upam, da se bomo iz tega poraza čim več naučili in takih predstav v prihodnje ne bomo kazali.”


Žal je tekmo skalil gledalec, ki je po razveljavljenem košu Mateja Krušiča (met je bil dejansko za odtenek prepozen) v 35. minuti na igrišče vrgel plastenko z vodo, klub pa bo zato moral plačati 400 evrov kazni. Sodniki so zahtevali, da mora dotični gledalec zapustiti dvorano, vendar se tisti, ki je vrgel plastenko, ni upal izpostaviti. Na srečo je tribune prostovoljno zaupustil neki drug obiskovalec. Sporni trenutek si lahko ogledate v spodnjem videu od 10'23'' naprej.V torek, 13. novembra, je na sporedu prva tekma 4. kroga Pokala Spar, in sicer bo ob 18:30 (spremenjen termin!) začetek tekme na I. OŠ Celje pri tamkajšnjem drugoligašu.


*naslovna foto: Zlatko Drovenik


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.