Košarkarska zveza Slovenije
Liga Nova KBM
Nakup vstopnic preko spleta
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Tekme KK Tajfun

ŠD Domžale , 3. 11. 2018 ob 19.00, Liga Nova KBM

Helios Suns : KK Šentjur
59 : 71

statistika statistika tekme

Zmago v Domžalah zagotovili še pred končnico

Svoje prvo ligaško gostovanje v novi sezoni so šentjurski košarkarji začeli odlično, saj so si v prvi četrtini dvakrat priigrali 10 točk prednosti.


V 13. minuti je po košu Harmona Šentjur vodil za 13, potem pa so se domači s serijo 8 točk približali. V 20. minuti je domžalska zasedba povedla za točko, a so gostje na glavni odmor odšli s točko prednosti.


V uvodnih minutah drugega polčasa sta bili ekipi precej izenačeni, sredi tretje četrtine pa je Šentjurju uspelo doseči 8 zaporednih točk. Pridobljeno prednost so varovanci Jakše Vulića, ki je pred leti s Helios Suns osvojil naslov državnih prvakov, uspeli ohraniti in po 30 minutah vodili za 10.


Ko je v 33. minuti Ahmedović po podaji Pešića zabil za 51:65 je resno zadišalo po zmagi. Ob pomoči bučnih gostujočih ljubiteljev košarke so Šentjurčani dvomestno prednost prenesli v končnico in slavili drugo zmago v sezoni.


Šentjurska ekipa je bila bistveno boljša v skoku, ki ga je dobila 32:44.


Jovan Beader, trener Helios Suns: “Še enkrat več smo odigrali slabo napadalno tekmo, s katastrofalnim odstotkom meta. Način, kako igramo, kako nekateri sporejemajo informacije, je zelo slab. Vstop v tekmo je bil pod nivojem, ne delamo malih osebnih napak, razigramo nasprotnika, igramo brez koncentracije. Redno se nam dogaja, da v prvi četrtini izgubljamo za deset in potem porabimo preveč energije za lovljenje nasprotnika. S kratko rotacijo pa nimamo dovolj moči, da bi zdržali do konca. Vsekakor pa gredo Šentjurju čestitke za zmago.”


Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Razen male krize v drugi četrtini, mislim, da smo kontrolirali potek same tekme. Koncentrirano smo izpolnili dogovorjene naloge, kontrolirali smo skok in zmanjšali smo izgubljene žoge. V igri 5:5 smo izkoristili manjko energije pri Heliosu po tekmi z Rogaško ter nekatere njihove težave s poškodbami, a mislim, da to ne razvrednosti naše zaslužene zmage. Čestitke igralcem in pa velika hvala številnim navijačem, ki so nas prišli podpret v Domžale.”


V petek, 9. novembra, bo ob 19:00 v Hruševcu tekma s Krko.


*foto: Gašper Papež


 

<< nazaj


Tajfun Planina Intercom Celje Telekom Slovenije Gostišče in prenočišča Bohorč Štajerski val Radio Rogla Šentjurske novice Mastroj Zavarovalnica Triglav, d.d. ADEPO Trgovine KEA AHAC DOMGRAD Energojug Hidrosvet Kladnik Protect trade Studio LIST TOMGRAD Gorenjska banka MSSOL investicije VOC - gradimo življenje
Občina Šentjur

©2003-2019 KK Šentjur. Vse pravice pridržane.